Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyadan taziye mesajları

        ABD Başkanı Barack Obama, Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

        Obama, saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Nice kentinde düzinelerce insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan “korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını” belirtti. Dualarının hayatlarını kaybedenlerin aileleriyle olduğunu ifade eden Obama, yaralılara da acil şifalar diledi.

        Obama, Fransız yetkililere saldırının soruşturulması ve sorumluların adalete teslim edilmesi konusunda ihtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazır olduklarını ilettiklerini kaydetti. ABD Başkanı Obama, saldırı karşısında en eski müttefikleri Fransa ile dayanışma içinde olduklarını bildirdi.

        ALMANYA

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısını kınadı.Merkel günün dayanışma günü olduğunu vurgulayarak, ''Almanya terörizme karşı Fransa'nın yanındadır.'' dedi.

        Merkel terörizmle mücadeleyi tüm zorluklarına rağmen kazanacaklarını vurguladı.

        Angela Merkel ayrıca ulusal kurtuluş günü kutlamalarında böyle bir saldırının meydana gelmesinin kutlamaları hüzün gününe çevirdiğini ifade etti.

        İNGİLTERE

        İngiltere Başbakanı Theresa May, Nice'deki terör saldırısıyla ilgili, "Hayat tarzımızı yok etmek isteyen bu vahşi katilleri yenmek için gayretlerimizi iki katına çıkarmalıyız." dedi.

        BBC'ye konuşan May, Nice'de gerçekleştirilen saldırının kendisini sarstığını ve üzdüğünü söyledi.

        İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısıyla "sarsıldığını ve üzüldüğünü" bildirdi.

        Johnson, saldırıyla ilgili olarak Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Nice'deki olaylar ve korkunç can kaybı nedeniyle sarsıldım ve üzüldüm." ifadesini kullandı.

        ESTONYA

        Estonya Başbakanı Taavi Röivas, sosyal medya aracılığıyla yayımladığı mesajında, "Nice'teki Ulusal Gün kutlamaları sırasında masum insanlara yapılan korkunç bir saldırıyı gördüğüm için harap oldum. Düşüncelerim Fransızlarla." ifadesini kullandı.

        LETONYA

        Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics de mesajında ,"Nice'teki barbar ve korkunç terör saldırısını kınıyoruz. Letonya, kederli ve üzüntü içinde olan Fransa ile dayanışma içinde." değerlendirmesinde bulundu.

        BELÇİKA

        Belçika Başbakanı Charles Michel de sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, düşüncelerinin dost Fransız halkı ve alçak saldırıda hayatını kaybedenlerle birlikte olduğunu kaydederek, Nice’teki saldırıdan dolayı derin üzüntülü ve duygu yüklü olduğunu kaydetti.

        SUUDİ ARABİSTAN

        Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısını kınadı. Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, kadın ve çocukların da bulunduğu 80 kişinin öldüğü, yaralıların da olduğu terör saldırısının şiddetli bir şekilde kınandığı bildirildi.

        Nice'teki terör saldırısı sonrası Fransa ile dayanışma içinde bulunulduğu belirtilen açıklamada, Suudi Arabistan'ın terörle mücadelede dost Fransa'ya her türlü desteği vermeye hazır olduğu ifade edildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ