Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Belçika'da Ulusal Gün kutlamalarında güvenlik önlemlerini arttıracak

        Belçika, Fransa'nın Nice şehrinde gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası, 21 Temmuz'daki Ulusal Gün kutlamalarında güvenlik önlemlerini arttırmaya karar verdi.

        Belçika Başbakanı Charles Michel, Fransa’nın Nice şehrindeki kamyonlu saldırı nedeniyle olağanüstü gerçekleştirilen Belçika Güvenlik Konseyi toplantısı girişinde basına açıklamalarda bulundu.

        Belçika Ulusal Günü olan 21 Temmuz'da düzenlenecek kutlamalarda ilave güvenlik tedbirleri alınacağını söyleyen Michel, Belçika makamlarının teröristlerin bir araç kullanarak kalabalıklara saldırabileceği ihtimalini daha önce düşünmüş olduğunu ifade etti.

        Brüksel Zaventem Havalimanı ve Maelbeek Metro İstasyonu, 22 Mart'ta intihar saldırılarına hedef olmuştu. 32 kişinin öldüğü, 270 kişinin yaralandığı saldırıların sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

        Saldırılardan beri, Belçika’da tehdit seviyesi yüksek tutuluyor. Saldırıların ardından alınan güvenlik tedbirleri doğrultusunda şehrin önemli noktalarında polis güçlerine ilave olarak askerler görev yapıyor. Belçika askeri, halen havalimanı, metro istasyonları, AB kurumları da dahil önemli noktalarda ve işlek caddelerde tüm gün silahlı şekilde nöbet tutuyor.

        Öte yandan, Belçika Ulusal Günü'nde gerçekleştirilen kutlamalar çerçevesinde Belçika Kralı Brüksel’de kiliseye gidiyor ve ayine katılıyor. On binlerce Belçikalı, gün içinde Kraliyet Sarayı önünde yapılan resmi geçiti izliyor. Gece de havai fişek gösterileri düzenleniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ