Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Münih saldırganının hedefinde gençler mi vardı?

        HABERTURK.COM

        Almanya'nın Münih kentinde bir alışveriş merkezi yakınlarında ateş açarak 9 kişiyi öldüren, 3'ü ağır 16 kişiyi yaralayan ardından intihar eden İran kökenli 18 yaşındaki saldırganın, Facebook'tan sahte bir ilan yayınlayarak, kurbanlarını bir fast-food restoranının önünde çektiği iddia edildi.

        The Sun'ın haberine göre Alman ve İran vatandaşlığı olan ve adının Ali Sonboly olduğu söylenen saldırganın katliam sırasında, 7 yıl boyunca 'zorbalık' gördüğünden yakındığı aktarıldı.

        Habere göre saldırganın kurbanlarının birçoğunun gençlerden oluşması, Sonboly'nin kendisine 'zorbalık' eden gençlerden intikam almak için böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiği ihtimalini doğurdu.

        Öte yandan polis yetkilileri, gençleri fast-food restoranına çekmek için Facebook'tan sahte bir ilan yayınlanmış olduğunu ve bunun da soruşturmanın bir parçası olduğunu doğruladı.

        Fast-food restoranında 'bedava yemek' kampanyası yapılan Facebook kampanyasıyla, saldırganın bu bölgede ateş açtığı saatlerin denk geldiği de öğrenildi.

        TERÖR BAĞLANTISI YOK

        Münih polisi, saldırganın evini ve odasını aradıktan sonra yaptığı açıklamada, 18 yaşındaki Sonboly'nin IŞİD'le bağlantısına dair bir kanıt olmadığını açıkladı. Öte yandan söz konusu kişinin mültecilerle bir bağlantısı olmadığı da bildirildi.

        Öte yandan Sonboly'nin bir sabıka kaydının bulunmadığı da ifade edildi.

        Olayın, klasik bir silahlı saldırı olduğunu belirten yetkililer, saldırganın depresyontedavisi görmekte olduğunu açıkladı.

        AİLESİ ŞOKTA

        Bavyera eyaleti polisi, saldırganın ailesinin şokta olmasından dolayı soruşturmaya yardım edemediğini söyledi.

        Polis, hayatını kaybedenlerden 7'sinin ise gençlerden oluştuğunu ifade etti.

        Polis, ağır yaralı durumdakilerin ölüm tehlikesinin devam ettiğini kaydetti.

        Bu gece saat 02.00 sıralarında ölü bulunduktan sonra kimliği tespit edilen saldırganın babasının evine daha sonra Alman SEK polis komandoları tarafından baskın yapıldı. Saldırganın Münih'in Maxvorstadt semtinde ailesiyle birlikte yaşadığı tespit edildi.

        Saldırganın sağa sola ateş ederken, "Ben bir Almanım" diye bağırdığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ