Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Almanya'daki terör saldırısı

        Almanya, IŞİD’in ülke topraklarındaki ilk terör saldırısını ucuz atlattı. Bavyera Eyaleti’nde bulunan Ansbach kentinde önceki akşam, yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı müzik festivalini hedef aldığı tahmin edilen intihar saldırısında, sadece saldırgan yaşamını yitirdi. 3’ü ağır, 12 kişi de yaralandı.

        MÜLTECI BAŞVURUSU REDDEDILDI

        Saldırıyı, Almanya’nın sığınma başvurusunu reddettiği 27 yaşındaki bir Suriyelinin gerçekleştirdiği açıklandı. Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, dün yaptığı açıklamada, saldırganın festival alanına biletsiz girmeye çalıştığını ancak alınmayınca sırt çantasındaki parça tesirli el yapımı bombayı patlattığını açıkladı.

        Hermann saldırganın telefonunda, saldırının terör bağlantısını güçlendiren Arapça bir video bulunduğunu da aktardı. Hermann, “Videoda saldırgan, IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’ye bağlılığını ifade ediyor. Almanlardan intikam almak gerektiğini savunuyor” dedi.

        IŞİD ise saldırıyı, propaganda aracı olan Amaq Ajansı üzerinden üstlendiklerini duyurdu. Aynı hesaplar çok geçmeden, saldırının failinin Mohammad Daleel isimli bir “cihatçı” olduğu açıklanan bir Suriyelinin fotoğrafını da yayınladı.

        Alman polisi ise, saldırının IŞİD ile doğrudan bağlantısı olup olmadığını soruşturuyor. Son olarak saldırganın, iki kez intihar girişiminde bulunduğu ve bu nedenle psikiyatri kliniğinde muayene olduğu da gelen bilgiler arasında.

        1 HAFTADA 4’ÜNCÜ SALDIRI

        Öte yandan Almanya bir hafta içinde peş peşe göçmenlerin saldırılarına sahne oldu.

        18 Temmuz- Würzburg: Bir trende düzenlenen bıçaklı ve baltalı saldırıda 10 kişi yaralandı, Pakistan asıllı saldırgan öldürüldü.

        22 Temmuz- Münih: Olympia Alışveriş Merkezi’ni basan İran asıllı saldırgan 4’ü Türk, 9 kişiyi öldürdü. Polis tabancalı saldırganı etkisiz hale getirdi.

        24 Temmuz-Reutlingen: 21 yaşındaki palalı bir saldırgan 45 yaşındaki bir kadını öldürmüş, 5 kişiyi de yaralamıştı.

        Saldırılar yüzünden mülteci politikası masaya yatırılan Almanya Başbakanı Angela Merkel, “tedbirsizlik” ile suçlandı. Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ise kanunların yeterince “güçlü” olduğunu ifade ederek hükümeti savundu.

        O SALDIRGANI ALPER DURDURDU

        Almanya’nın Stuttgart kentinde pazar günü gerçekleşen palalı saldırıda, hamile bir kadını öldüren ve Fatih D. isimli Türk dahil, 2 kişiyi de yaralayan palalı saldırganı, Türk genci arabasıyla çarparak durdurdu.

        Alper Meyvalı isimli 21 yaşındaki Türk asıllı Alman vatandaşı, Reutlingen’de bir kebapçıda gerçekleşen olayda, Suriyeli saldırgana çarptı ve olay bu sayede duruldu.

        Bild Gazetesi’ne konuşan Alper’in ağabeyi Aykut Meyvalı, “Alper yerde cam parçaları görmüş ve o sırada saldırgana çarpmış. Eğer kardeşim onu durdurmasaydı, daha çok ölüm olabilirdi” dedi.

        Alper’in olayın ardından şoka girdiği de ifade edildi. Pazar günü sahibi Türk olan Mangal adlı kebapçıda yaşanan olayda, gözü dönmüş palalı saldırgan, kebapçıya gelerek burada temizlikçi olarak çalışan ve hamile olduğu öğrenilen Polonyalı bir kadını öldürdü.

        Daha önce kebapçıda çalışan saldırganın, öldürdüğü Polonyalı kadını işten çıkarılmasından sorumlu tuttuğu belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ