Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail, 'ruhsatsız' diye Filistinlilere ait 11 binayı yıktı

        İsrail'in Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiye beldesinde Filistinlilere ait 11 binayı "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktığı bildirildi.

        Muhammed el-Cevri isimli Filistinli aktivist, polis ve askerlerden oluşan İsrail güçlerinin Kalendiye beldesine baskın düzenlediğini ve ruhsatsız olduğu iddiasıyla 11 binayı buldozerlerle yıktığını belirtti.

        İsrail polisi ile yıkıma engel olmak isteyen Filistinli gençler arasında kısa süreli arbede yaşandığını söyleyen Cevri, "Kalendiye halkı, arazilerine yasal şekilde evlerini inşa ediyor." dedi.

        Yıkılan binalarda toplam 16 dairenin bulunduğunu aktaran Filistinli aktivist, beldede daha önce bu boyutta bir yıkımın gerçekleşmediğini kaydetti. Cevri, Filistin toplumu, yönetimi ve Arap ülkelerinden Kalendiye'deki yıkımların durdurulması için harekete geçmelerini istedi.

        İsrail askerleri, Filistinlilere ait evlere zaman zaman baskınlar düzenleyerek, "ruhsatsız oldukları" gerekçesiyle buldozerlerle yıkıyor veya bombayla havaya uçuruyor. Söz konusu uygulamanın hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını vurgulayan Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma politikalarının bir parçası olduğunu" belirtiyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ