Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyanın dört bir yanı, kanlı saldırılarla sarsılıyor
        1

        GAZETE HABERTÜRK

        İsveç’in üçüncü büyük kenti Malmö’de de bir AVM’de silahlı saldırı gerçekleşti. Fransa ve Somali ise dün gerçekleşen terör saldırıları nedeniyle bir kez daha şok yaşadı

        2

        FRANSA’DA REHİNE KRİZİ KANLI BİTTİ

        Fransa’nın Normandiya kentinin Saint Etienne du Rouvray bölgesinde bulunan bir kiliseye bıçaklı iki kişi tarafından saldırı düzenlendi.

        3

        IŞİD’in üstlendiği saldırıda saldırganlar, polis operasyonunda öldürülürken, 4 kişiyle birlikte rehin alınan kilisenin rahibi hayatını kaybetti.

        4

        Saldırganlardan birinin, Türkiye üzerinden Suriye’ye gitme planları yaparken gözaltına alındığı ve elektronik kelep- çeler vasıtasıyla yaklaşık 1 yıldır izlendiği ortaya çıktı.

        5

        ALMANYA’DA HASTANEDE ÇATIŞMA

        Almanya’nın başkenti Berlin’in Steglitz bölgesinde bulunan Charite Üniversitesi Hastanesi Benjamin Franklin Kampusu’nda silahlı saldırgan dehşeti yaşandı. Saldırıda ağır yaralanan doktor hayatını kaybetti

        6

        Olay yerinde yapılan incelemenin ardından, saldırının terörle bağlantısı bulunmadığı kaydedildi.

        7

        Berlin medyası ise, hayatını kaybeden kişinin diş hekimi olduğunu ve saldırganın da diş hekiminin bir hastası olduğunu ifade etti.

        8

        AVM’DE SİLAHLI SALDIRI

        İsveç’in Malmö kentinde, kimliği açıklanmayan bir saldırganın, bir alışveriş merkezinde bir erkeği silahla vurarak yaraladığı aktarıldı. Dün akşam gerçekleşen olayda, saldırganın kurbanının bacağını hedef aldığı ve yaralanan kişinin hastaneye nakledildiği ifade edildi.

        9

        İsveç polisi, şüphelinin olay yerinden kaçtığını ve hâlâ arandığını belirtti. Olay üzerine, polis alışveriş merkezindeki vatandaşları içeride tutarak arama yaptı. Göçmen ağırlıklı bir ilçe yakınlarında gerçekleşmesi açısından dikkat çekici olan saldırının cihatçı amaçlardan uzak olduğu belirtildi.

        10

        JAPONYA’DA 40 DAKİKA BOYUNCA KATLİAM

        Japonya’nın Sagamihara kentinde engellilere hizmet veren bakı- mevine önceki gün düzenlenen bıçaklı saldırıda 19 kişi öldü. Yakla- şık 40 dakika süren saldırıda 20’si ağır 25 kişi yaralandı.

        11

        26 yaşındaki Satoşi Yematsu adındaki saldırganın engelliler yurdunda daha önce çalıştığı ve bir süre önce “dövmesi olduğu” gerekçesiyle işten çıkarıldığı öğrenildi. Akıl sağlığı yerinde olmayan Yematsu’nun saldırıdan önce Japonya Kongresi’nin alt kanadının başkanı Tadamori Oşima’ya bir mektup gönderdiği ortaya çıktı.

        12

        Mektupta, “Engellilerin öldürülmesi gerektiğini” savunan Yematsu’nun, “470 kişiyi tek gecede öldürebilece- ğini” ifade ettiği öğrenildi.

        13

        SOMALİ’DE BARIŞ GÜCÜ’NE BASKIN

        Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Afrika Birliği Barış Gücü üssü yakınlarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

        14

        Afrika Birliği Barış Gücü (AMISOM) üssü yakınlarında gerçekleştirilen 2 ayrı bombalı saldırıda en az 12 kişi hayatını kaybetti.

        15

        El Kaide’nin Somali kolu Eş-Şebab’ın üstlendiği saldırıda ölenlerin 9’unun Birleşmiş Milletler askeri, 3’ünün de AMISOM askeri olduğu açıklanırken, 3 sivilin de yaralandığı bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ