Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Mevlüt Çavuşoğlu: ABD Komutanı'nın açıklamaları talihsiz

        HABERTURK.COM

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı'nın açıklamasını 'talihsiz' olarak değerlendirdi.

        Çavuşoğlu, “(FETÖ'nün darbe girişimine katılan askerler için) Bizim adamlarımız derlerse bu zaten saçmalıktır. Darbe yapanlar eğer ABD askerlerinin adamıysa o zaman zaten ülkedeki birçok insanlar tepki gösteriyor. Bu tepki de artar. Bu açıklama eğer sizin söylediğiniz gibiyse saçmadır. Türkiye’nin DAEŞ’le mücadele, PKK ve diğer örgütlerle mücadele konusunda askerimizin kapasitesini sadece bunlarla sınırlı tutmak da, art niyet yoksa bilgisizlik ve cahillikten kaynaklanmaktadır. O nedenle bu açıklamayı eğer doğruysa talihsiz ve saçma buluyoruz.”

        Çavuşoğlu, ordudaki tasfiyelerin DAEŞ'le mücadeleyi zayıflatmanın aksine savaşıdaha güvenilir, temiz ve etkili hale getireceğini belirtti.

        Rusya'yla normalleşme sürecine de değinen Çavuşoğlu, Moskova'yla ilişkilerin NATO ve Avrupa Birliği'ne bir alternatif olmadığını vurguladı.

        "MÜTTEFİKLERİMİZ HAPSE KONDU"

        ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, ABD'nin Türk ordusundaki birçok müttefikinin hapse konduğuna dair açıklamada bulunmuştu.

        Votel, Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin, DAEŞ'le mücadelede uzun vadeli etkileri olabileceğine dair endişeleri olduğunu dile getirmişti.

        Aspen Güvenlik Forum'unda konuşan Votel, İncirlik Üssü kapsamında operasyonların normale dönmesine karşın uzun vadede terörle mücadelede sorun yaşanabileceğini savunarak, "Şu an bu sorunları gidermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

        ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde rol oynayan çok sayıda yetkilinin görevden alındığını ya da uzaklaştırıldığını belirtmişti.

        Clapper da Votel gibi bunun DAEŞ'le mücadelede Türk-Amerikan işbirliğine engel olabileceğini öne sürmüştü.

        AA-AP-REUTERS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ