Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Ortadoğu'da 20 kişiden 1’i evinden oluyor

        GAZETE HABERTÜRK - DIŞ HABERLER

        MerkeziABD’nin başkenti Washington’da bulunan Pew Araştırma Merkezi tarafından 2015 yılı rakamlarına göre yapılan bir araştırma, dünyada her 100 kişiden 1’inin evinden olduğunu gözler önüne serdi.

        Araştırmaya göre, dünya nüfusunun yüzde 0.8’i yaşadığı yeri terk edip başka bir bölgeye yerleşmek zorunda kalıyor. Suriye’de 5.5 yıldır süren iç savaş, birçok Afrika ülkesinde ise terör olayları ve yoksulluk göçe neden oluyor.

        Rakamlara göre Ortadoğu’da yaşayan her 20 kişiden 1’i yerinden edilirken, bu rakam Afrika’da 6 kişiden 1’i olarak ortaya çıkıyor.

        Suriye’deki iç savaş nedeniyle 2011 yılından bu yana ülkeden yaklaşık 13 milyon vatandaşın yerinden olduğuna dikkat çekildi.

        Güney Sudan’da da çatışma ortamı nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan kişi sayısı tam 1 milyon. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 2015 yılında her gün ortalama 4 bin 600, yıl boyunca ise toplam 60 milyondan fazla kişi evini terk etmek zorunda kaldı. Bu rakam 2. Dünya Savaşı’ndan beri en yüksek düzey oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ