Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Beyrut belediye sahilinde köpek gezdirmek ve nargile içmek yasaklandı

        Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta belediyenin 8 kilometrelik sahil bölgesinde köpek gezdirme ve nargile içmeyi yasakladığı bildirildi.

        Beyrut Belediye Meclisi, görüntü kirliliği, temizlik ve yaya güvenliği gerekçesiyle şehrin belirli bölgelerinde nargile içmeyi ve köpek gezdirmeyi yasaklama kararı aldı.

        Beyrut Belediye Meclis Üyesi Halil Şukeyr, nargile içenlerin ve köpek gezdirenlerin sahil gibi şehrin bazı kısımlarında yayaları engellediğini söyledi.

        Sahilde nargile içilmesine izin verilmeyeceğini belirten Şukeyr, "Eğer sahil boyunca kaldırımlarımız geniş olsa buna izin verebiliriz. Ancak nargileleri kaldırımlara koyarak yayaların yürüyüşlerine engel oluyorlar." dedi.

        KARAR TEPKİ GÖSTEREN DE VAR OLUMLU BAKAN DA

        Ortadoğu'nun birçok şehrinde olduğu gibi Beyrut'ta da hayatın vazgeçilmezlerinden olan nargileye yasak gelmesine ilişkin Beyrut sakinleri AA muhabirine konuştu.

        Bir grup arkadaşıyla yüzmeye gelen elinde nargile kömürü, sırt çantasında nargile taşıyan 18 yaşındaki Hüseyin İbrahim, "Buraya her zaman nargilemizle geliyoruz. Kordon boyunda yasaklamalarını kabul ederim ama belediye plajında yasaklanmamalı." dedi.

        Ev hanımı 55 yaşındaki Ummu Nimet de nargilenin yasaklanması kararına karşı olduğunu belirterek şunları söyledi:

        "Lübnan'da kapalı alanda sigara içme yasağıyla ilgili kanun var. Peki nerede içeceğiz. Kordon boyu nargile içilebilen yer olarak kalmalı. Ama köpek gezdirmenin yasaklanması kararına katılıyorum. Kimse köpeğinin peşinden gidip pisliğini temizlemiyor."

        Kararı olumlu bulan 35 yaşındaki ev hanımı Neziha Haydar da "Bu karar çok önemli çünkü çocukların zarar görmesini engelleyecek. Mesela spor yaparken küçük kızım da benim yanımda bisiklet kullanıyor. Yetişkin biri bisikletiyle gelip çarpacak diye çok korkuyorum. Köpekler de bazen aniden insanlara saldırabiliyor. Bu tarz olaylarda para cezası verilmesi taraftarıyım." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ