Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Boko Haram, Chibok kızlarına ait yeni video yayınlandı

        Boko Haram örgütü, Nijerya'nın Chibok kentindeki bir yatılı okuldan 2 yıl önce kaçırdığı kız öğrencilerin videosunu yayınladı.

        Terörizm izleme grubu SITE'nin internet sitesinde paylaşılan videoda, kızların bir kısmının Nijerya Hava Kuvvetleri'nin hava saldırılarında öldürüldüğü öne sürülürken, Hükümetin elinde olan örgüt mensuplarının verilmesi karşılığında hayatta kalan kızların serbest bırakılacağı ifade edildi.

        Videoda, Chibok'tan kaçırılan öğrencilerden biri olduğunu belirten bir kız, arkadaşlarının bir kısmının hava saldırılarında hayatını kaybettiğini, 40'ının da örgüt militanlarıyla evlendiğini söyledi.

        "HER GÜN BEBEKLERİMİZLE ACI ÇEKİYORUZ"

        Ailesine ve Nijeryalılara kendilerini kurtarmaları çağrısında bulunan kız, "Burada acılar çekiyoruz, uçaklar bizi bombaladı ve birçoğumuzu da öldürdü. Bazıları da yaralandı. Her gün bebeklerimizle acı çekiyoruz. Kimimizin evlendiği adamlar da yaralandı veya öldü. Kimse bizle ilgilenmiyor. Gidin ve Nijerya Hükümetine bizi kaçıranların üyelerini salıvermesi için yalvarın ki bizleri de evlerimize dönmemiz için serbest bıraksınlar. Burada yiyecek ve içeceğimiz yok gerçekten acı çekiyoruz." dedi.

        Ayrıca Hausa dilinde konuşan bir terörist de Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari'ye, örgütle mücadeleyi sürdürmesi durumunda kızların bir daha görülemeyeceği tehdidinde bulundu.

        "KIZLARDAN BİR KISMI SAKAT KALDI. TUTUKLU ÜYELERİMİZ SERBEST KALMAZSA HÜKÜMET VE KIZLARIN AİLELERİ BİLMELİ Kİ BU KIZLARI BİR DAHA ASLA BULAMAYACAKLAR"

        Kiminin kucağında bebeği olan 40'dan fazla genç kadını arkasına alarak yaptığı konuşmada terörist, "Kızlardan bir kısmı sakat kaldı, bir kısmı çok hasta, bazıları da Nijerya ordusunun bombardımanında öldü. Tutuklu olan üyelerimiz serbest bırakılmazsa Hükümet ve Chibok kızlarının aileleri bilmeli ki bu kızları bir daha asla bulamayacaklar." dedi.

        Militan, Hükümetin vatandaşlara Chibok'ta kaçırılan kızların en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşacaklarına dair sürekli yalan söylediğini öne sürdü.

        Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletine bağlı Chibok kentindeki bir yatılı okula 14 Nisan 2014'te baskın düzenleyen Boko Haram militanları, 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı. Boko Haram militanlarının kaçırdığı kız öğrencilerden 57'si kaçmayı başarırken 219'undan haber alınamıyordu.

        Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren, lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başlayan Boko Haram, 17 bine yakın kişinin ölmesine neden oldu. Örgüt, geçen yıldan beri eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ