Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Cannes'da 4 kadına tesettür mayosu cezası

        HABERTURK.COM

        Fransa'da son günlerde çok tartışılan tesettür mayosu yasağına dair Cannes şehrinde şimdiye kadar 10 kadının polis tarafından kontrolden geçtiği bildirildi.

        Reuters'ın haberine göre 28 Temmuz'da Cannes'da yürürlüğe giren, plaj ve havuzlarda tesettür mayosu giymeyi yasaklayan kuralın yürürlüğe girmesinden beri bu mayolardan giyen 10 kadın polis kontrolünden geçti.

        Kadınlardan 6'sı plajı terk ederken, 4'ünün ise 38 Euro para cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

        Polisin tesettür mayosu giyen kadınlara plajı terk etmelerini talep etme yetkisinin bulunmadığı öte yandan aynı kişinin gün içinde yalnızca bir kez para cezasına çarptırılabileceği ifade edildi.

        Yasak 31 Ağustos'ta son bulacak.

        Cezayir asıllı Fransız iş adamı Rachid Nekkaz, Fransa'da bazı şehirlerde uygulanan tesettür mayosu yasağı çerçevesinde uygulanan para cezalarını karşılayacağını açıklamıştı.

        Cannes yetkilileri şehrin plajında tesettür mayosunun ilk kez geçen sene görüldüğünü ve sayısının giderek arttığına dikkat çekti.

        Ayrıca Le Touquet, Oye-Plage ve Leucate da tesettür mayosuna yasak getireceklerini açıkladı.

        Le Touquet valisi Daniel Fasquelle, şimdiye kadar sahillerde tesettür mayosu giyen birini görmediğini fakat bu yasağı uygulayarak 'bu şekilde giyinen kişilerin burada hoş karşılanmayacağı' mesajını vermek istediklerini söyledi.

        Fransa Ulusal İslamofobi Gözlemevi Başkanı Abdallah Zekri, BFM'ye yaptığı açıklamada, bazı Fransız siyasilerinin tesettür mayosu tartışmalarını, İslam'ı 'etiketlemek' için kullandığını vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ