Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye'den insanlığı utandıran bir kare daha!

        HABERTURK.COM

        Suriye'nin Halep kentinde Esad rejimi ve Rus savaş uçaklarının bombaladığı muhalifler ile şiddetli çatışmalar sürerken, bölgeden sarsıcı fotoğraflar gelmeye devam ediyor.

        AP'nin haberine göre Suriyeli muhalif aktivistlerin yayınladığı görüntülerde, Halep'teki hava saldırılarının ardından enkaz altından kurtarılmış kanlar içinde tedavi bekleyen küçük bir çocuk görülüyor.

        Ambulans içinde oturan, üstü tamamen tozla ve kanla kaplanmış çocuğun, 5 yaşındaki Ümranolduğu bildirildi.

        İnsanlığı utandıran bu kare sosyal medyada çok sayıda paylaşılırken, Ümran'ınkafasından yaralar aldığı ancak beyninde hasar olmadığı aktarıldı.

        Paylaşılan videoda Al-Qaterji bölgesindeki enkazın arasından çıkarılırken görülen Ümrandaha sonra ambulanstaki turuncu koltuğa oturtuluyor.

        Sessiz bir şekilde, aynı zamanda ne olduğunu anlamayan gözlerle etrafına bakan Ümran'ındaha sonra elini, kafasındaki kanayan bölgeye götürdüğü ve bu lekeyi de koltuğa sürerek temizlemeye çalıştığı görülüyor.

        Ümran'labirlikte 1, 6 ve 11 yaşlarında üç kardeşinin ve annesiyle babasının da enkazdan kurtarıldığı bildirildi. Ailede ağır yaralı bulunmadığı aktarılırken, kurtarılmalarından çok kısa bir süre sonra binanın tamamen yıkıldığı aktarıldı.

        Halep'in Al-Qaterji bölgesine düzenlenen hava saldırılarında 3 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ