Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Ümranı görüntüleyen gazeteci: Suriye'de çocuklar her gün ölüyor
        1

        Suriye'nin Halep kentinde çekilen ve dün sosyal medyada büyük ses getiren 5 yaşındaki Ümran Dakneş'in görüntülerini çeken gazeteci Mustafa al-Sarout konuştu.

        2

        Suriye'deki iç savaşta ölen binlerce masum insanın simgelerinden biri haline gelen Ümran, hava saldırılarında vurulan evinin enkazından toz ve kanlar içinde çıkarılmıştı.

        3

        Ambulansın turuncu koltuğunda sessizce etrafına bakan ve kafasındaki kanı eliyle koltuğa silmeye çalışan Ümran, tüm dünyayı derinden etkilemişti.

        4

        Ümran'ın videosunu çeken Mustafa al-Sarout Guardian'a yaptığı açıklamada, "Enkaz altından kurtarılan çok sayıda çocuk gördüm. Ama bu çocuk, tüm masumiyetiyle, ne olduğunun farkında değildi. Elini suratına götürdü ve kanı gördü. Kendisine ne olduğunun bile farkında değildi." diye konuştu.

        5

        Ümran'ı hastanede tedavi eden Muhammed adlı doktor, küçük çocuğun tamamen şok ve şaşkınlık içinde geldiğini söyledi.

        6

        Muhammed, "Dehşet ve şok içindeydi. Evinde güven içinde oturuyordu, belki de uyuyordu. Ve ev başına yıkıldı. Onu tedavi ederken ne bağırıyor ne de ağlıyordu, sadece şok içindeydi" dedi. Ümran ve ailesi kurtarıldıktan birkaç saat sonra hastaneden taburcu edildiler. Kafasından yara alan Ümran'ın ciddi bir yaralanması yoktu.

        7

        Sarout videonun bu kadar ilgi görmesine çok şaşırdığını söylerken, "Bunlar her gün bombalanan çocuklar. Bu istisnai bir durum değil. Bu, Rusya ve Suriye rejiminin hava saldırılarının günlük gerçeği. Tüm dünyadan önce Halep'te sivilleri sırayla bombalıyorlar. Bu çocuk Suriye şehirlerindeki tüm çocukları temsil ediyor." ifadelerini kullandı.

        8

        Ümran'ın babası Telegraph'a açıklama bulundu. Oğlunun simge haline gelmesinden dolayı kendilerinden intikam alınmasından endişe eden baba, Abu Ali takma adını kullanmayı tercih ettiğini söyledi.

        9

        Abu Ali, saldırı sırasında salonda Ümran'ın yanında oturduğunu, diğer oğlu ve iki kızının da alt katta olduğunu belirtti. Diğer oğlu ise dışarıda arkadaşlarıyla oynuyordu. Abu Ali, çocuklarının gözlerinin önünde bu hale gelmesinin çok acı verici olduğunu anlattı.