Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Issız adada mahsur kalan 70 mülteciye yardım eli

        GAZETE HABERTÜRK

        YunanistanSahil Koruma botları, Ege Denizi’nin güney batısında, Mora Yarımadası açıklarındaki bir adacıkta mahsur kalan 70 mültecinin kurtarıldığını açıkladı. Mültecilerin Avrupa Birliği’ne (AB) giriş yaptığı noktadan yüzlerce kilometre uzaklıkta olan Barak Reis Adası’ndan dün sabah kurtarılan göçmenlerin, Türkiye’den gece saatlerinde yola çıkmış olduğu belirtildi.

        Öte yandan Yunan yetkililer, perşembeden cuma sabahına kadar geçen 24 saatlik sürede, Türkiye’den Yunanistan’a 261 mültecinin ulaştığını bildirdi. Yetkililer, mart ayında Türkiye ile AB arasında imzalanan sığınmacı anlaşmasından sonra duran göç akınının, Türkiye’deki darbe girişiminden sonra, yüzde 90 oranında arttığını ileri sürmüştü.

        ŞİŞME BOTLARDAKİ 534 GÖÇMEN KURTARILDI

        İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler, daha önce birçok kez göçmenlere mezar olan Akdeniz’i geçmeye çalışan yüzlerce mülteciyi kurtardı. İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz’in Libya ve İtalya arasında kalan ve Sicilya Kanalı olarak adlandırılan bölgesinde yürütülen 11 farklı operasyonda 534 mültecinin denizden kurtarıldığı bildirildi. Operasyonlarda, yolculuk sırasında yaşamını yitirmiş 5 mültecinin de cesedine ulaşıldığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ