Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Somali'nin başkenti Mogadişu'da patlama

        Somali'nin başkenti Mogadişu'nun doğusunda dün akşam bir lokantayı hedef alan bombalı ve silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti.

        Mogadişu Belediyesine bağlı Polis Müdürü Beşşar Ebşer Cidi, yerel medyaya yaptığı açıklamada, başkentin ünlü sahili Lido'ya bakan Benadir isimli lokantaya bomba yüklü bir araçla dün akşam düzenlenen saldırıda ve ardından lokantanın koruma görevlileriyle mekanı basmaya çalışan silahlı kişiler arasındaki çatışmada 5'i sivil, 2'si asker 2'si silahlı 9 kişinin öldüğünü söyledi.

        Cidi, emniyet güçlerinin saldırıya katılan diğer 2 silahlı kişiyi yakalayıp gözaltına aldığını ifade etti.

        SALDIRIYI BOKO HARAM ÜSTLENDİ

        Öte yandan, Boko Haram örgütü, kendisine yakın internet sitelerinden saldırının sorumluluğunu üstlendiğini duyurdu.

        Eş-Şebab örgütü de ocak ayında Lido sahilinde en büyük şiddet eylemlerinden birini yapmış ve bazı restoranlar ile gece kulüplerini hedef almıştı. Söz konusu saldırılarda 25 kişi hayatını kaybetmişti.

        DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SALDIRIYI KINADI

        DışişleriBakanlığı, Somali'de meydana gelen terör saldırılarını kınayarak, "Türkiye, Somali'de barış, istikrar ve refahın tesisine yönelik çalışmaları kararlılıkla desteklemeye, dost ve kardeş Somali halkının yanında yer almaya devam edecektir" dedi.

        Dışişleri Bakanlığı'nın Somali'de yaşanan terör saldırıları hakkındaki yazılı açıklaması şöyle: "Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir restorana yönelik olarak dün gece gerçekleştirilen saldırı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Sözkonusu saldırıda ve ülkede geçtiğimiz günlerde meydana gelen, çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan terör saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz. Bu hain saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, Somali'de barış, istikrar ve refahın tesisine yönelik çalışmaları kararlılıkla desteklemeye, dost ve kardeş Somali halkının yanında yer almaya devam edecektir."

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ