Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu ÖSO'nun yeni hedefi Mare!

        Cerablus'u ele geçiren Özgür Suriye Ordusu çatısı altında savaşan muhalif örgüt Sultan Murat Tugayı'nın lideri Albay Ahmet Osman, Türkiye destekli operasyonda bir sonraki hedeflerinin batıya doğru ilerlemek olduğunu söyledi.

        Reuters haber ajansına konuşan Osman, bu ilerlemenin haftalar hatta aylar sürebileceğini de sözlerine ekledi. YPG ile savaşma niyetinde olmadıklarını da belirten Osman, eğer gerekirse bunu yapacaklarını vurguladı.

        Habere göre operasyonun amacı terör örgütü DAEŞ'i Türkiye sınırındaki son dayanak noktaları olan bölgeden temizlemek; aynı zamanda YPG'nin bölgede ilerlemesini engellemek.

        Cerablus'tan konuşan Osman, Mare'ye doğru 70 kilometrelik bir alanın öncelikleri olduğunu belirtti.

        Osman, "Güneye ilerlemeden önce bu bölgeyi temizlemek istiyoruz. Bunu başaramazsak DAEŞ'in karşı saldırılarının riski altında kalırız. Önceliğimiz Cerablus'tan Al-Rai yönünde Mare'ye ulaşmak" diye konuştu.

        Muhaliflerin geçtiğimiz ay ele geçirdiği Al-Rai, Cerablus ile Mare arasında kalan bir köy.

        Osman, Cerablus ile Mare arasında DAEŞ'in elinden geri alınması gereken onlarca köyün olduğunu söyledi. Osman, bu köylerin geri alınmasının aylar veya haftalar sürebileceğini vurguladı.

        49 yaşındaki Osman, daha sonra ise YPG'nin de içinde olduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin ele geçirdiği Menbiç kentine doğru ilerleyeceklerini belirtti.

        HABERTURK.COM

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ