Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer 'ABD, YPG'ye silah ve istihbarat desteğini kesti' iddiası

        Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye, ABD tarafından Fırat'ın doğusuna çekilme talimatı verildiği ve silah ile istihbarat desteğinin kesildiği öne sürüldü.

        İsrail askeri istihbaratına yakınlığıyla bilinen internet sitesi Debka'nın haberine göre Fırat Kalkanı operasyonunun başladığı gün Türkiye'ye ziyarette bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın YPG'ye 'Fırat'ın doğusuna çekilin' mesajı verdiği belirtildi.

        Öte yandan ABD'nin Suriye ve Irak güçlerini komuta eden General Steohen Townsend'in ise YPG'lileri eğiten ABD Özel Operasyonlar personeline, Haseke yakınlarındaki üslerine dönme talimatı verdiği de iddia edildi.

        Haberde ayrıca General'in YPG'ye mühimmat ve istihbarat desteğinin de durdurulması talimatı verdiği aktarıldı. Bu önlemin ise geçici olduğu ve PYD'nin lideri Salih Müslim'in YPG'ye Fırat'ın doğusuna çekilme talimatı verdiğinde kaldırılacağı da kaydedildi.

        Debka, askeri kaynaklarına dayandırdığı haberinde, YPG'nin bir kısmının direnmek için Fırat'ın batısında kalmaya karar verdiğini de öne sürdü.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ