Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu ÖSO savaşçıları, IŞİD’in ikinci ana merkezi El Bab bölgesine yöneldi

        ÖSO savaşçıları, yaklaşık bir ay önce PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin kontrolüne giren Cerablus’un güneyindeki Menbiç ve IŞİD’in Rakka’nın ardından ikinci ana merkezi olarak kabul edilen batıdaki El Bab bölgesine yöneldi.

        Güney cephesine yoğunlaşan ÖSO’nun ilerleyişi PYD/YPG tarafından roket ve havan saldırıları ile engellenmeye çalışılıyor. Cerablus’taki TSK’nın zırhlı birliklerini de zaman zaman hedef alan PYD’liler, top atışları ve hava harekâtıyla vuruluyor. Cerablus’un 10 kilometre kadar güneyinde kontrolü ele geçiren ÖSO, Menbiç’e ulaşarak burada da kontolü sağlamayı amaçlıyor.

        'PYD YIĞINAK YAPIYOR'

        Askeri kaynaklar, PYD’nin Menbiç’te sıkışmasının ardından takviye birlik ve mühimmat çağrısı yaptığını saptadı. Bu doğrultuda PYD’nin Kamışlı ve Kobani bölgesinden bazı güçlerini silah ve mühimmat ile bölgeye yönlendirdiği belirlendi. Konvoy halinde doğudan batıya ilerleyen PYD’lilerin Menbiç’e ulaşarak ÖSO’nun kenti ele geçirmesini engellemeyi amaçladığı bildirildi.

        Askeri kaynaklar, Fırat Nehri’nin batısındaki PYD/YPG unsurlarının Suriyeli sivilleri içerisinde rehin olarak tuttukları binaların çevresine silah yüklü araçlar yerleştirerek hedef haline getirdiklerini de saptadı. Canlı kalkan kullanan YPG’lilerin bu binalara yönelik olası hava ve kara bombardımanı ile Türkiye’nin sivilleri katlettiği propagandası yapmayı amaçladığı kaydedildi.

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ