Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Kanadalı Türkler FETÖ festivalini protesto etti

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yanlılarınca Kanada’nın başkenti Ottawa’da düzenlenen Ottawa Türk Festivali, ülkede yaşayan Türkler tarafından protesto edildi.

        Ülkenin Hamilton, Toronto, Montreal ve Ottawa kentlerinde yaşayan yüzlerce Türk vatandaşı, arefe günü olmasına rağmen sabahın erken saatlerinden itibaren festivalin yapılacağı yerin karşısında toplanarak eylem yaptı. Protesto için Ottawa polisi de güvenlik önlemi aldı.

        Ellerindeki pankartlarla FETÖ’yü protesto eden Türkler, eylemlerine şehitler için Kur’an-ı Kerim ve İstiklal marşını okuyarak başladı. FETÖ yanlısı grup bu sırada ses sisteminden müzik yayını yaptı. Slogan ve pankartlarla festivale gelen yabancıları ikaz eden Türkler, FETÖ’nün Türkiye’yi ve Türk ismini temsil edemeyeceğine vurgu yaptı.

        Daha önceki yıllarda binlerce kişinin katıldığı festivale bu yıl 200 civarında yerli ve yabancı konuğun katıldığı gözlendi.

        Ottawa Türk Derneği (TAC) Başkanı İbrahim Özer, AA muhabirine, FETÖ'yü eleştirdi. Özer, "Bizler ülkesine ihanet etmemiş olan Türk toplumu olarak ülkemizin şerefli isminin Ottawa’daki bu Gülenist grup tarafından sözde festivallerinde kirletilmesini kabul etmiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ