Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura: Suriye'de şiddet ciddi şekilde azaldı

        Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Suriye'de, ABD ve Rusya'nın anlaşmasıyla yürürlüğe giren ateşkesin ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

        Halep'te durumun dramatik şekilde düzeldiğini belirten Mistura, "Dün Suriye'de gün batımından sonra hava saldırıları ve muhalefet tarafından havan topu bombardımanı olduğuna dair iddiaları da içeren belli derecelerde şiddetin devam ettiğini gördük. Fakat şunu açıkça söyleyebilirim ki bu sabah itibariyle gelen haberlere göre şiddet kayda değer şekilde azaldı." dedi.

        Suriye'nin başkenti Şam'da da durumun sakin olduğunu ifade eden Mistura, Rastan'da sınırlı da olsa rejim güçleriyle silahlı muhalefet güçleri arasında çatışmalar yaşandığına dair bilgiler aldıklarını belirtti.

        Ateşkesin 24 saati doldurduğuna dikkati çeken Mistura, "Ateşkes öncesi günlerle kıyaslandığı zaman Suriye'de şiddetin ciddi şekilde azaldığından şüphemiz yok" diye konuştu.

        "BM TIR'LARI HENÜZ HAREKET ETMEDİ"

        Mistura, bir soru üzerine, Türkiye'de bulunan ve insani yardım taşıyan BM tırlarının Suriye'ye hareket ettiğine dair kendisine herhangi bir bilgi ulaşmadığını belirterek, "BM olarak biz hazırız, diğer tarafların yapması gereken bazı ev ödevleri var. Fakat tırlar henüz hareket etmedi" ifadelerini kullandı.

        BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, bugün yaptığı açıklamada, BM'nin gıda yardımını kapsayan insani ilk teslimatlarının Halep'in doğusuna Türkiye sınırından ulaştırılacağını belirtmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ