Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kanada’da cami kundaklandı

        Polis, mahalle sakinlerinin yardımıyla zanlıyı yakaladı.

        Hamilton Polisi’nin açıklamasına göre, şehrin iki ana caddesinden biri olan King Street’te dün gece yarısı yaşanan kundaklama olayı, çevre sakinlerince farkedildi.

        Derhal 9-1-1 acil hattını arayan mahalle sakinlerinden bir kısmı, evlerindeki yangın söndürücülerle olaya müdahale etti. Bu arada kaçmaya başlayan kundakçı da, bazı mahalle sakinleri tarafından takip edildi.

        İLK KEZ BİR FAİL YAKALANDI

        Olay yerine gelen polisle temas kuran mahalle sakinleri, kundakçının girdiği binayı polise gösterdi.Polis ekiplerince binaya yapılan operasyonda, camiyi kundaklayan ve ismi açıklanmayan 34 yaşında bir erkek yakalandı.

        Kundaklama ve binaya zarar verme suçundan gözaltına alınan şahıs, işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye çıkarılacak. Son olayla birlikte Hamilton kentinde ilk kez bir camiye yapılan saldırının faili de yakalanmış oldu.

        Hamilton’da bulunan altı mescitte daha önce yaşanan irili, ufaklı İslamofobik saldırıların failleri bulunamamıştı.

        "BU EN CİDDİSİ"

        Bu arada İbrahim Camii Başkanı Sayed Hüsrev Haşimi, AA’ya yaptığı açıklamada, daha önce defalarca saldırı yaşamalarına karşın ilk kez bu kadar ciddi bir saldırı ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Haşimi, "Bu bir nefret saldırısı, İslamofobik bir saldırı. Bizim hem mahalle sakinleri ile hem de Hamilton toplumu ile çok sağlıklı ilişkilerimiz var. Böylesi ciddi bir durumu daha önce yaşamamıştık." dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ