Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu El-Bab operasyonunu Türkiye yönetecek

        Fırat Kalkanı harekâtı 25’inci gününe girerken, Çobanbey’in doğusundan ve Azez kırsalından 2 kolla El Bab’a ulaşmayı hedefleyen muhalifler, El Bab yakınlarındaki köylere girmek için karadan ve havadan operasyon hazırlığını yaptı. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, Türk askerleri ve ABD Özel Kuvvetleri’nin yaptığı toplantı sonucu, operasyonu Türk askerlerinin yönetmesine karar verildi. ABD askerleri de Türk askerinin himayesinde operasyona destek verecek. ABD Özel Kuvvetleri’nden 25 askerin operasyondaki görevi “Uzaktan uçakları yönlendirmek” olarak açıklandı. Operasyon süresince ABD askerlerinin Azez yakınlarındaki Havar bölgesinde beklemesi kararlaştırıldı.

        TÜRKİYE’DEN 100 ASKER

        Çobanbey’in doğusu ve Havar bölgesinden El Bab’ı kuşatmaya yönelik başlatılan operasyonlarda, ÖSO’dan 2 bin savaşçıyla 100 Türk askeri ve 25 ABD Özel Kuvvetleri askerinin yer alacağı belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tank, kara ve hava desteğiyle Suriye’deki IŞİD denetimindeki köyleri ele geçirerek ilerleyen muhalif birliklerin El Bab’a çok yaklaştığı ve her an kuşatmanın başlayabileceği bildirildi.

        2 KÖY IŞİD’DEN ALINDI

        Bu arada Çobanbey yakınındaki Kantara ve Tet Humus köyleri IŞİD’den alındı. Azez kırsalında IŞİD kontrolündeki Kefergan, Baragidah, Cakka ve Tell Hüssein köylerine ise tank, top ve zırhlı birliklerle saldıran muhaliflere savaş uçakları da havadan vurarak destek veriyor. Çok sayıda IŞİD militanının öldürüldüğü, bir IŞİD militanının esir alındığı, 300 kadarının ise Akterin bölgesine kaçtığı belirtildi. Muhalifler ele geçirdikleri bölgelerde mayın temizlemeye devam ediyor.

        YUSUF KILIÇ- NURCAN İNAL/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ