Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cerablus'tan sonra Menbiç'e de dönüşler başladı

        Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus'tan sonra Membiç'in de terör örgütlerinden temizlenmesi ile bu bölgelerde yaşayan Suriyeliler, Gaziantep üzerinden ülkelerine geri dönüyor.

        IŞİD, YPG gibi terör örgütlerinin kontrolünde bulunan Suriye'nin Cerablus ve Membiç gibi bölgeleri, Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenmeye başlamıştı. Tam güvenliğin sağlandığı Cerablus'a dönüşler, Kurban Bayramı öncesinde yoğunluk kazanmıştı. Membiç'te de güvenliğin sağlanması ile Suriyelilerin vatanlarına geri dönüşleri start aldı.

        3 YIL SURUÇ'TA YAŞADI

        Suriye'nin Halep kentine bağlı Menbiç kasabasından üç yıl önce Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine yerleşen Şeyh Haydar, son gelişmelerin ardından tekrar ailesi ile birlikte vatanına dönme kararı aldı. Suruç'ta Kosan Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı Başkanı Şeyyid Şeyh Muhammed Uçar ile tanışan Şeyh Haydar burada yaşamaya başladı. Ülkesinde bulamadığı huzur ve güven ortamını Suruç'ta bulan Şeyh Haydar, üç yıl boyunca 8 kişilik ailesi ile birlikte kentte hayatını sürdürdü. Fırat kalkanı harekatı ile doğup, büyüdüğü bölgelerin terör örgütlerinden temizlenmesi ve güvenliğin sağlanması ile ile Şeyh Haydar ve ailesi, ülkelerine yeniden dönme kararı aldı.

        Şeyh Haydar, Vakıf Başkanı Muhammed Uçar ve Kadiri tarikat üyeleri tarafından Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Körhacıobası kırsal mahallesinde okutulan Mevlid-i Şerif'i ile ülkesine uğurlandı. Dualarla uğurlanan Şeyh Haydar, "Üç yıl gibi uzun sürenin ardından doğup büyüdüğüm Suriye'nin Halep kentine bağlı Menbiç kasabasına dönecek olmam nedeniyle çok mutluyum ama ikinci vatanımız olarak gördüğüm Türkiye'den ve buradaki insanlardan ayrılacak olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Türkiye'ye geldiğimde tanıdığım ve bana sayısız fayda sağlayan değerli aile dostum Seyyid Şeyh Muhammed Uçar'dan buradaki insanlardan ayrılmak bana zor geliyor. Ama bundan sonra her fırsat bulduğumda Suruç'a gelip, buradaki arkadaş ve dostlarımı sık sık ziyaret edeceğim" dedi.

        BABASININ TÜRBESİNDE TANIŞTILAR

        Kadiri Tarikatı Şeyhi ve Kosan Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı Başkanı Seyyid Şeyh Muhammed Uçar da, Şeyh Haydar ile 3 yıl öncesinde babası Seyyid Şeyh Salih-i Koşan türbesinde tanıştıklarını anlattı. Şeyh Haydar'dan ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Uçar, "Şeyh Haydar, aradan geçen üç yıldan sonra doğup büyüdüğü Menbiç kasabasına geri dönme kararı aldı. Kendileri için en doğrusu olarak gördüğümüz bu karar bizim oldukça üzücü. Bu yüzden kardeşim kadar sevdiğim Şeyh Haydar için ve ülkesi için dua ediyoruz. Kendisine kapımız gece ve gündüz olmak üzere her zaman açıktır"diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ