Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Erdoğan'ın konuşması Twitter'da bu etiketle gündem oldu

        ABD'nin New York kentinde düzenlenen 71. BM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları, kısa sürede Twitter'ın gündeminde birinci sıraya oturdu.

        #ErdoğanVoiceofTheOppressed (Mazlumların Sesi) etiketiyle sosyal medyada binlerce mesaj yağdı. Binlerce kişi Erdoğan'a desteğini bildiren paylaşımda bulunurken, Twitter'dan bu etiketle mesaj paylaşanlar arasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yer aldı.

        Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ""21. Yüzyılda insanlık, bilim, teknoloji ve ekonomi bakımından zirve dönemini yaşıyor ancak bu parlak tablonun utanç verici bir yüzü de var. Suriye'de, Irak'ta terörün kıskacında inleyen birçok ülkede yüzbinlerce kadın çocuk ve genç öldürülmeye devam ediliyor. Ölüm ve zulümden kaçan mülteciler Avrupa şehirlerinde aşağılayıcı muamelelerle karşı karşıya kalıyor. DAEŞ, El Nusra, YPG ve PKK gibi terör unsurları bölgedeki eylemlerini sürdürüyor. Dünyanın birçok ülkesinde insanlar açlık ve sefaletle boğuşuyor. Utanç verici bir tablodur. Daha da acısı bu krizlerin çoğu kolayca çözülebilecek mahiyette. Gelecek nesillerin huzuru, refahı ve güvenliği bugünden atacağımız adımlara bağlı. Zaman sorunların üzerine kararlılıkla gitmek zamanıdır." ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ