Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'deki gösterilerde bir kişi vuruldu

        ABD'nin Charlotte kentinde Keith Lamont Scott adlı siyahinin iki gün önce polis tarafından silahla öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterilerinde vurulan bir kişinin ağır yaralandığı bildirildi.

        Yetkililer, kimliği açıklanmayan kişinin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını ve yaşam destek ünitesine bağlandığını açıkladı.

        Charlotte polisi ise sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada söz konusu kişinin güvenlik güçleri tarafından vurulmadığını belirtti.

        Kuzey Carolina eyaletine bağlı Charlotte kenti, 43 yaşındaki Scott'un iki gün önce polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından gösterilere sahne olmuştu.

        Eyalet Valisi Pat McCrory, gösteriler sırasında şiddet olaylarının yaşanması üzerine kentte olağanüstü hal ilan edilmesine karar vermişti. McCrory, yaptığı yazılı açıklamada, olağanüstü hal kararını polise yönelik saldırıların ardından aldığını belirterek "Vatandaşımıza, polisimize ya da çevreye yönelik herhangi bir saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez." ifadesini kullanmıştı. Yetkililer, gösteriler sırasında 6'sı polis 8 kişinin hafif yaralandığını açıklamıştı.

        Yaklaşık 830 bin kişinin yaşadığı kentte nüfusun yüzde 35'ini siyahiler oluşturuyor.

        ABD'de polisin siyahilere yönelik şiddeti, daha önce de halkın tepkisine neden olmuştu. 2014'te Ferguson kentinde Michael Brown adlı siyahi gencin ellerini kaldırarak teslim olmasına rağmen polis memuru Darren Wilson tarafından silahla öldürülmesi, ABD'de polis şiddetini dünya gündemine taşımıştı. Geçen yıl Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentinde 25 yaşındaki Freddie Gray’in polis tarafından gözaltına alınırken yaralanması ve sonrasında hayatını kaybetmesi de günlerce süren protestolara neden olmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ