Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Hindistan yolcu uçağında telefon alev aldı!

        Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, pilinde yaşanan teknik bir arıza nedeniyle alev alan Note 7'leri geri toplamaya çalışırken, Hindistan'ın İndigo Havayolları'nın Singapur-Hindistan seferini yapan Airbus 320 tipi uçuşunda şirketin Note 2 model telefonundan çıkan duman ve kıvılcımlar korkuttu.

        Samsung geçtiğimiz günlerde Galaxy Note 7 telefonlarını bataryaların şarj olurken yangın çıkarması ve patlaması nedeniyle geri çağırmıştı.

        Teknoloji devi yöneticileri, patlamaların pil hücrelerinden kaynaklandığını belirtirken bataryalarında yaşanan teknik bir arıza nedeniyle alev alan Note 7'lerle ilgili uçaklarda da önlem alınmıştı.

        ABD, Samsung Note 7 telefonuna sahip olan yolculardan uçuş sırasında telefonlarını açmamaları, şarj etmemelerini ve bagaj teslimine verilen valizlerinin içine koymamalarını istemişti.

        HİNDİSTAN YOLCU UÇAĞINDA ALEV ALDI

        Hindistan'ın İndigo Havayolları'nın 23 Eylül'de Singapur'dan Hindistan'ın Chennai kentine giden Airbus 320-200 tipi uçağında da Samsung Note 2 model cep telefonundan çıkan dumanlar yolcuların tedirgin olmasına yol açtı.

        Uçağın inişi sırasında 23C numaralı koltuğun baş üstü dolabında dumanlar fark edildi. Kabin ekibi, dolabı açtığında çanta içindeki telefondan duman çıktığını ve kıvılcımları görünce yangın söndürücülerle olaya müdahale etti.

        Uçakta herhangi bir hasar meydana gelmezken telefon tuvalette su dolu kabın içinde bekletildi.

        Hindistan uçağı güvenli güvenli bir iniş yaparken telefondan neden kıvılcım çıktığı açıklanmadı.

        Samsung ise çıkan haberlerin incelendiği ve havayolu şirketinin yetkilileriyle temasta oldukları duyurdu.

        GÖKHAN ARTAN/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ