Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Dışişleri Bakanlığı'ndan Halep'te sivillere yönelik saldırılara kınama

        Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de rejim ile destekçilerinin Halep ve çevresinde yoğunlaştırdığı sivillere yönelik saldırılarını kınadı.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Suriye’de rejim ile destekçilerinin son birkaç günde Halep ve çevresinde yoğunlaştırdığı, 300'den fazla sivilin ölümüne yüzlerce insanın da yaralanmasına yol açan hava saldırılarının şiddetle kınandığı belirtildi.

        Rejimin bu saldırılarla kendi halkını acımasızca katlettiği ifade edilen açıklamada, hastaneler, su pompa istasyonları, acil durumlara mukabele merkezleri gibi tamamen insani ihtiyaçların karşılandığı altyapının özellikle hedef alındığı kaydedildi.

        "Yeni bir ateşkes sürecini hayata geçirmek için ülkemiz dahil bir grup ülkenin yoğun çaba sarfettiği bir dönemde yapılan bu saldırılar, rejimin ve destekçilerinin Suriye’de siyasi bir çözüme niyetleri olmadığını bir kere daha göstermiştir." ifadesine yer verilen açıklamada, bu eylemlerin sadece savaş suçu değil, aynı zamanda insanlığa karşı işlenmiş vahim bir suç olduğu ve uluslararası insani hukukun ağır ihlalini teşkil ettiği vurgulandı.

        Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin 19 Eylül'den itibaren sivil yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında 323 sivilin öldüğü, bin 334 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

        BMGK'DAN ACİL TOPLANMA KARARI

        BM Güvenlik Konseyi, Halep'te sivillere yönelik saldırılar üzerine acil olarak toplanma kararı aldı.

        BM'den yapılan açıklamada, toplantının bugün saat 11.00'de (TSİ 18.00) yapılacağı ve basına açık olacağı duyuruldu.

        Toplantı talebinin ABD, Fransa ve İngiltere'den geldiği öğrenildi.

        BM Genel Kurulu genel görüşmeleri kapsamında Güvenlik Konseyi 21 Eylül Çarşamba günü toplanmış, toplantıda ABD ve Rusya dışişleri bakanları birbirlerini suçlamış, ancak somut bir gelişme yaşanmamıştı.

        New York'ta bu hafta içinde Uluslararası Suriye Destek Grubu üyeleri de 2 kez toplanmış, ancak çatışmaların durması anlaşmasının sürdürülmesi için bir karar alınamamıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ