Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mısır'da batan göçmen teknesi denizden çıkarıldı

        Mısır'ın kuzeyinde Akdeniz açıklarında geçen hafta batan göçmen teknesinin su yüzeyine çıkarıldığı bildirildi.

        Buhayra Valisi Muhammed Sultan, yaptığı yazılı açıklamada, 21 Eylül Çarşamba günü içindeki yüzlerce göçmenle Akdeniz açıklarında batan teknenin su yüzeyine çıkarıldığını belirtti.

        Sultan açıklamasında, "Raşid bölgesinin 12 kilometre açıklarında Akdeniz’de batan tekne, bugün öğleden önce çıkarılarak içindeki su boşaltılmıştır." ifadesini kullandı.

        Açıklamada ayrıca teknenin içinde göçmenlere ait ceset olup olmadığına dair gereken aramaların devam ettiği ifade edildi.

        ÇIKARILAN CESET SAYISI 169'A ULAŞTI

        Öte yandan Akdeniz açıklarında batan göçmen teknesinde hayatını kaybedenlerin sayısının 169'a yükseldiği bildirildi.

        Buhayra Valiliğinden bu sabah yapılan yazılı açıklamada, "Bugüne kadar denizden çıkarılan ceset sayısının 169'a ulaştığı" duyuruldu.

        Kefr eş-Şeyh'ten Akdeniz'e açılan göçmen teknesi 21 Eylül Çarşamba günü Buhayra açıklarında batmış, resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalarda 164 kaçağın kurtarıldığı belirtilmişti.

        Teknede Sudan, Eritre, Somali ve Mısır uyruklu kişilerin bulunduğu duyurulmuştu.

        Mısır makamları batan teknede bulunan kişi sayısı hakkında 300 ve 600 olmak üzere iki farklı açıklama yaparken, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ise bu sayının 450 olduğunu öngördüklerini açıklamıştı.

        Şu ana kadar kurtarılan ve cesedine ulaşılan toplam göçmen sayısından yola çıkılarak yapılan hesaplamalara göre, teknede en az 333 kaçak göçmenin bulunduğu belirlendi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ