Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye ve Rusya Halep'i bu bombalarla vuruyor
        1

        VARİL BOMBASI

        Varillere doldurulan 1 tonluk patlayıcı genellikle helikopterden atılıyor. Etkisini artırmak için varilin içine şarapnel, metal parçaları, benzin ve bazen de ölümcül kimyasallar yerleştiriliyor. Varil bombalarının % 99'u sivilleri öldürüyor. İç savaşta Suriye bini Halep'e olmak üzere 6 bine yakın varil bombası attı. Bu bombalar 10 bine yakın insanı öldürdü

        2

        KANATLAR: Bombanın yere baş aşağı çarpmasını sağlıyor.

        ŞARAPNEL: Bombanın etkisini 100 metre çapında bir alana yayıyor.

        HASSAS BAŞLIK: Çarpma anında patlayıcıyı infilak ettiriyor.

        3

        NAPALM BOMBASI

        Özel bir jel ile karıştırılmış petrol içeriyor. Deriye temas ettiğinde söndürülmesi imkânsız. Düştüğü yerde sıcaklığı 675 dereceye çıkarıyor. Suriye'de çok kullanıldı. Geçen hafta Halep'e de atıldı.

        4

        TERMOBARİK BOMBA

        Nükleer başlıklardan sonra en güçlü bomba. Düştüğü anda 500 metre çapındaki bir alanda oksijeni emiyor, insanların iç organlarını patlatıyor. Geçen hafta Halep'te kullanıldı. Ruslara ait TOS1A roket bataryalarıyla ateşlendi.

        5

        MİSKET BOMBASI

        Seri atış yapabilen bir başlıktan atılan bu küçük bomba yaklaşık 1 kilometre çapındaki alanda ölüm saçıyor. Rus yapımı misket bombalarının, tank ve zırhlı araçları delen patlayıcı başlıkları da var. Halep'te sık sık kullanılıyor.

        6

        FOSFOR BOMBASI

        Hem yangın çıkarıyor hem de zehirliyor. Havai fişek gibi yere iniyor. İnsanlara temas ettiğinde deriyi eritiyor. Hem hedef mevzileri aydınlatıyor hem de zarar veriyor. Haziran ayından beri Suriye'de kullanılıyor.