Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Mark Toner: Suriye’deki savaşın durdurulması için çok yönlü çözüm arayışları içindeyiz

        ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Suriye’deki savaşın durdurulması için diplomatik, askeri, istihbari ve ekonomik olmak üzere çok yönlü çözüm arayışları içinde olduklarını söyledi.

        Toner, günlük basın toplantısında, ABD’nin Rusya ile Suriye'de barışı sağlamak için yürütülen görüşmelerin askıya aldığını açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Toner Suriye’de çözüm arayışlarına ilişkin olarak çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “İlgili kurumlarımız diplomatik, askeri, istihbari ve ekonomik seçenekleri gözden geçiriyorlar ve içeride yaptığımız bu tartışmalar devam edecek.” dedi.

        Uluslararası Suriye Destek Grubu’na (ISSG) üye ülkelerle görüşmelerine devam edeceklerini ifade eden Toner, “Hali hazırda Almanya tarafından düzenlenen bir toplantı var. Berlin’de yapılacak ve biz katılacağız. Çok sayıda seçeneği gözden geçiriyoruz. Bu seçeneklerin bazılarını daha önce dile getirmiştik.” diye konuştu.

        Toner, Berlin’de yapılacak toplantıya ISSG üyesi olan Rusya’nın katılıp katılmayacağı yönündeki bir soruya ise “Katılacaklarını sanmıyorum” şeklinde cevap verdi.

        Suriye’de çözüm arayışları için farklı seçeneklerin gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Toner, bölgede farklı ülkelerin olduğunu ve bu ülkelerle çalışabileceklerini söyledi. Toner, “Bunu çatışmaların durdurulması anlaşmasının başlaması bağlamında ISSG ilk kurulduğu zaman yapmıştık.” ifadesini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ