Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Pentagon yetkilisi bakanlığın kredi kartını gece kulüpleri ve alkole harcamış

        ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın eski üst düzey askeri yardımcısının, bakanlığın verdiği kredi kartını, Seul ve Roma'da gece kulüplerinde kullandığı, yurt dışında aşırı alkol tükettiği ve kadınlarla "uygunsuz ilişkilere" girdiği tespit edildi.

        Associated Press ajansının haberine göre, Pentagon başmüfettişinin hazırladığı raporda, Carter'ın yaklaşık bir yıl önce görevden aldığı Tümgeneral Ron Lewis'in, bakanlığın verdiği kredi kartını uygunsuz biçimde kullandığı, bankadan bazı borçlarının silinmesini talep ettiği ve bir subaya yakışmayan davranışlarda bulunduğu sonucuna varıldı.

        Lewis'in soruşturma kapsamında yazılı savunmasında, Roma'da gittiği eğlence mekanının bir striptiz kulübü olduğunu reddettiğini, bin 800 dolarlık hesabı ödemek için şahsına ait kredi kartının çalışmaması üzerine bakanlığın kendisine tahsis ettiği kredi kartını kullandığını, ABD'ye döndüğünde borcunu kapattığını söylediği bildirildi.

        Tümgeneral Lewis'in öte yandan raporda adı geçen Seul'deki benzer bir kulübe gittiğini reddederken, Washington'a dönüşünde kredi kartının ekstresinde Seul'de yapılmış yaklaşık bin 100 dolarlık iki harcama gördüğünü, bankadan bunları silmesini istediğini ve bankanın bu talebini kabul ettiğini savunduğu kaydedildi.

        Raporda, Carter'ın yardımcısıyken korgeneral rütbesine sahip olan Lewis'ın yurt dışı seyahatlerinde aşırı alkol tükettiğine ve kadınlarla "uygunsuz ilişkilere" girdiğine ilişkin bulgulara da yer verildi.

        ABD Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Korgeneral James McConville'e şahsi mevzularda özel asistanlık yapan Lewis hakkındaki raporun, ABD ordusunun üst rütbeli askerleri tarafından değerlendirileceği belirtildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ