Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Polonya parlamentosunda kürtaj yasası reddedildi

        Polonya'da kürtajın tamamen yasaklanmasını öngören yasa tasarısı parlamentoda reddedildi.

        Polonya parlamentosunda yapılan oylamada, kürtaj karşıtı grup tarafından sunulan ve kürtajın tamamen yasaklanmasını öngören yasa tasarısı 58'e karşı 352 oyla reddedildi.

        Polonya Başbakanı Beata Szydlo, oylamadan sonra hükümetinin, insan hayatını korumak için yeni adımları atacağını duyurdu.

        Szydlo, engelli çocukları olan ailelere bütçeden daha fazla para ayrılacağını ve "hayatın korunmasını teşvik edecek" bilgilendirme kampanyasının başlayacağını açıkladı.

        Tasarıya karşı düzenlenen protesto gösterilerinin ardından yapılan anketlerde, iktidardaki muhafazakar Kanun ve Adalet Partisi'nin geçen yıl yapılan seçimlerden bu yana oylarında ilk kez düşüş olduğu görüldü.

        Ülkede halihazırda kürtaj sadece tecavüz vakalarında, annenin hayatı tehlike olduğunda veya fetüs zarar gördüğünde yapılabiliyor.

        Tasarıya karşı çıkan kadın işçiler ve öğrenciler, pazartesi günü greve başlamıştı. "Kara Pazartesi" olarak adlandırılan günde, bazı iş yerleri ve restoranlar da açılmamıştı.

        Ülkede geçen hafta sonu yaklaşık 10 bin kişi, tasarıya karşı parlamentonun önünde protesto gösterisi düzenlemişti.

        Polonya parlamentosunda iki hafta önce yapılan oylamada, Kanun ve Adalet Partisi'nin birçok üyesinin destek verdiği tasarının görüşülmesi kabul edilmiş ve tasarı, detaylıca incelenmesi için bir komisyona gönderilmişti.

        Tasarı, ülkede hastalık ve tecavüz gibi özel durumlarda bile kürtaja izin verilmemesini öngörüyordu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ