Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'den Suriye açıklaması

        ABD Dışişleri BakanlığıSözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında ABD ve Rusya arasında Suriye’de iç savaşın çözümüne ilişkin yaşanan gerginlik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

        Toplantıda Kirby’e Rusya Savunma Bakanlığının Suriye'de rejim güçlerinin kontrolündeki bölgelere yapılacak hava veya füze saldırılarının Rusya tarafından karşılık bulacağı yönündeki sözleri yöneltildi.

        Rusya’nın yaptığı açıklamaların sorunun diplomatik yollardan çözümü adına yardımcı olmadığını belirten Kirby, “ABD ve Rusya arasında bu konuya ilişkin olarak şiddetin artmasını kimse görmek istemez. Daha önce de defalarca söylediğim gibi askeri çözüm yollarının doğru olduğunu düşünmüyoruz.” dedi.

        Bunun yanı sıra Kirby, diplomasi dışındaki yolları da tartışmaya devam ettiklerine dikkat çekerek, “ABD hükümeti içerisinde aktif olarak Suriye hakkında diğer seçenekleri tartışmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

        Kirby, Obama’nın Beşşar Esed yönetimine karşı askeri müdahale ihtimallerine açık olduğunu söyledi.

        Öte yandan Kirby, Rusya ile Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşması çerçevesindeki ikili temasları durdurma kararı aldığını açıklamasına rağmen, telefon trafiğini devam ettiren Bakan John Kerry ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’un bugün telefon görüşmesi yapmadığını bildirdi.

        Ayrıca Kirby, Rusya ve ABD arasında ikili görüşme gerçeklemeyecek dahi olsa, daha fazla ülkenin temsilcilerinin yer altığı bir görüşmenin gerçekleşebileceğinin sinyallerini vererek, “Böyle bir ihtimali yok sayamam.” ifadesini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ