Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya BM: Suriye'de çözüm için ABD ve Rusya'nın anlaşması gerek

        BM Suriye Özel temsilcisi Staffan Mistura, Suriye'de çözüm için ABD ve Rusya'nın anlaşmaları ve uyuşmaları gerektiğini, aksi takdirde sorunun büyüyeceğine dikkat çekti.

        Birleşmiş Milletler (BM)'in Cenevre ofisinde, BM Suriye Özel temsilcisi Staffan Mistura ve danışmanı Jan Egeland birlikte düzenledikleri basın toplantısında Suriye'deki durum hakkında bilgi verdi.

        Suriye'de çözüm sağlanması için ABD ve Rusya'nın anlaşmaları ve uyuşmaları gerekmekte, aksi takdirde sorun büyük şeklinde konuşan Mistura, "İki ülkenin ateşkes üzerinde anlaşmaları sonrasında insani yardımların yerlerine ulaştırılması gerekir." ifadesinde bulundu.

        Şu anda Suriye'nin bütün bölgelerine insani yardımların ulaşmadığını ve Halep'in, hastaneler dahil olmak üzere, devamlı bombalanmakta olmasının, sorunun çözümünü geciktirdiğini belirtti.

        Egaland ise, İnsani yardım konvoylarının istenilen düzeyde yerlerine ulaştırılamadığını ve birçok insanın hayati problemlerinin devam ettiğini söyleyerek, Şu anda bu konuda herhangi bir ilerleme olduğunu söyleyemeyiz şeklinde konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ