Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa'daki sığınmacı krizi

        Avusturya Başbakanı Christian Kern, İtalya ile Avusturya sınırındaki Brenner kapısının açık kalacağını belirterek, "Avrupa içerisinde iç sınırlar inşa etmekten kaçınmalıyız." dedi.

        Kern, İtalyan televizyonu RAI 3'e yaptığı açıklamada, İtalya ile Avusturya sınırında geçen aylarda tartışmalara neden olan Brenner sınır kapısının açık kalacağını söyledi.

        İtalya'nın kontrol görevini layıkıyla yerine getirdiğini vurgulayan Kern, "Ben, duvar inşa edilmesi taraftarı değildim, şimdi de değilim. Şu çok açık ki Avrupa içerisinde iç sınırlar inşa etmekten kaçınmalıyız." diye konuştu.

        Sığınmacılara kendi ülkelerinde yardım edilmesinin çok daha etkili olacağına inandıklarını kaydeden Kern, Avrupa'nın bu soruna yanıt bulması gerektiğini ifade etti.

        Avrupa'nın İtalya ve Yunanistan'a destek vermesinin önemine dikkati çeken Kern, Brastilava'daki Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nde ortaya çıkan sonuç nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını aktardı.

        Kern, "Problem o kadar büyüktü ki acilen çözüm bulunmasına ihtiyaç var fakat maalesef Avrupa'da çok fazla şey konuşuluyor ama çok az şey gerçekten yapıldı." dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ