Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Kardeş kavgası Trump'a yaradı!

        ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde adaylar arasındaki son münazara dün Las Vegas'ta gerçekleşti. Münazara öncesinde başkan adaylarından Donald Trump, ABD Başkanı Barack Obama'nın üvey kardeşi Malik Obama'yı münazaraya davet etmişti. Bu davetin arkasında yatan hikayeyi Washington Post araştırdı.

        Başkan Obama'nın üvey kardeşi Malik Obama, aslında Donald Trump'ın ABD'den göndermek istediği profilde insanlardan bir tanesi. Malik Obama, Donald Trump'ın seçim kampanyası boyunca aleyhte propaganda yürüttüğü Müslümanlardan birisi. Kenya'dan gelen ve sonradan ABD vatandaşlığı alan Malik Obama'nın sayısı tam olarak bilinmemekle birlikte 3 ile 12 arasında eşi bulunuyor. Fakat tüm bunlara karşın, Malik Obama ateşli bir Donald Trump destekçisi ve oyunu Trump için kullanacağını söylüyor.

        Aslında bundan 3 sene öncesine kadar, Malik ile Barrack iki kardeş olmalarının yanı sıra çok da iyi iki dosttu. Barack Obama'nın düğününde sağdıcı Malik, Malik'in düğününde ise sağdıç Barack Obama'ydı. Malik Obama 2013 yılında GQ'ya verdiği röportajda, Barrack Obama gibi lider bir ruha sahip olduğunu ve bunun genetik olduğunu söylemişti.

        Kardeşinden ilham alan Malik Obama, Kenya'da siyasete atılmayı da denedi. Kenya'da Siaya bölgesinin valiliği için adaylık koyan Malik Obama yalnızca yüzde 1 oy almış ve 'Obama' genlerinin seçimler için yeterli olmadığını fark etmişti.

        2013'ten sonra ise iki kardeşin arası bozuldu. ABD basını ikilinin arasının açılmasının sebebini, Malik'in başarılı ve popüler kardeşi tarafından reddedilmesi olarak görüyor.

        Malik Obama'nın açıklamaları da bu iddiayı doğrulayan cinsten. Malik, New York Post'a yaptığı açıklamada, babasının adını taşıyan bir vakıf kurmak istediğini söylüyor ve ekliyor; "Kardeşim bana yardımcı olmadı. Vakfı kapatmamı ve işleri yoluna koymamı istedi. Hiç destekleyici değildi."

        Başkan Obama ile arası bozulan Malik, o günden sonra sıkı bir Cumhuriyetçi olmuş gibi gözüküyor. Trump ile benzer ideolojileri paylaştığını belirten Malik Obama, Trump'ın kampanyasında kullandığı 'Make America Great Again' (Amerika'yı yeniden muhteşem yap) sloganını gerçekleştireceğine inandığını söylüyor. Ayrıca Trump'ın LGBT hakları konusundaki politikasını desteklediğini ve Barack Obama döneminde Kaddafi'nin öldürülmesinin kendisinde yarattığı hayal kırıklığını da basınla paylaşıyor.

        Trump'ın davetinin ardından Beyaz Saray cephesinden gelen açıklamalar ise çok daha sakin. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Trump'ın davetinin ardından yaptığı açıklamada Başkan Obama'nın kardeşine gelen daveti düşünerek fazla vakit harcamadığını ve ikilinin yılda sadece bir ve ya iki kez konuştuğunu söyledi. Bakalım iki kardeşin bir sonraki konuşması nasıl gerçekleşecek...

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ