Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump ile Clinton bu kez esprili dille birbirine yüklendi
        1

        ABD'de Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump ile Demokrat Partinin adayı Hillary Clinton, bu kez New York'taki bir Katolik vakfının yardım yemeğinde karşı karşıya geldi.

        2

        Clinton ve Trump, Katolik kuruluşu Alfred E. Smith Memorial Vakfının yıllık yardım yemeğinde aynı sahneyi paylaşarak birbirine yüklendi.

        3

        Trump ve Clinton'ın, New York Kardinali Timothy Dolan'ın sağında ve solunda oturduğu davetin katılımcıları arasında, New York Valisi Andrew Cuomo ve Belediye Başkanı Bill de Blasio da yer aldı.

        4

        New York seçkinlerinin katıldığı gecede bin 500 davetli bulunurken, her bir davetli 3 bin dolar ödedi.

        5

        Fakat diğerler örneklerinin aksine bu seferki karşılaşmada kahkahalar havada uçuştu.

        6

        İlk olarak kürsüye Trump çıkarken, Amerikan medyasının seçim kampanyasında taraflı tutum takındığını ileri sürdü.

        7

        Trump, "Biliyorsunuz Başkan bana 'sızlanmayı bırak' dedi, fakat medyanın gerçekten bu yıl öncekinden çok daha taraflı olduğunu söylemek zorundayım. Delil mi istiyorsun? Michelle Obama bir konuşma yapıyor ve herkes seviyor. Bu fantastik. Onun çok harika biri olduğunu düşünüyorlar. Eşim Melania da tam olarak aynı konuşmayı yaptı ve herkes ona yüklendi. Anlamıyorum. Neden olduğunu bilmiyorum." dedi.

        8

        Trump eleştirilerine espirili bir şekilde şöyle devam etti...

        9

        "Biz aslında birbirimize karşı medeni olabileceğimizi ispatlamıştık. Aslında kürsüye çıkmadan önce. Hillary yanlışlıkla bana çarptı ve gayet medenice 'pardon' dedi. Ve ben de çok kibarca cevap verdim; bununla ilgili ofise gittikten sonra senle konuşmama izin ver."

        10

        "Hillary'nin bu akşam biraz fazla güleceğinden şüphem yok. Bazen uygun olmayan anda bile.'"

        11

        "Hillary'nin bu akşam burada olacağından emin değildim. Çünkü ona emaille davetiye göndermediğinizi sanıyorum. Belki gönderdiniz ve WikiLeaks yoluyla daha yeni öğrendi."

        12

        "Hillary çok rüşvetçi, Watergate Komisyonundan atıldı. Watergate Komisyonundan atılacak kadar nasıl rüşvetçi oluyorsun?"

        13

        Clinton da konuşmasına espiri yaparak başladı ve Trump'ın kendisine yönelik "enerjisi olmadığı için sürekli kestiriyor" eleştirisine gönderme yaptı.

        14

        Clinton, "Uykuma ara verdim ve buraya geldim, minnettar olmalısınız. Genelde böyle konuşmalar yapabilmek için şarj olmam gerekiyor." dedi.

        15

        Demokrat aday, rakibi Trump'ın Rusya'ya hayranlığına ve sağlık raporlarını paylaşmamasına da gönderme yaparak, "Trump at gibi sağlıklı, tıpkı Vladimir Putin'in atı gibi." ifadesini kullandı.