Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yemen'de Husiler, ateşkesi 449 defa ihlal ettiler

        Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Muhsin Salih, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin 19 Ekim Çarşamba günü yerel saatle 23.59'da yürürlüğe giren ateşkesi 449 defa ihlal ettiğini belirtti.

        Yemen Haber Ajansı SABA'nın haberine göre, Salih, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed ile Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaptığı görüşmede, Husiler ile Salih yanlısı güçlerin ilk 24 saat içinde ateşkesi 449 kere ihlal ettiğini ancak hükümetin BM'nin çabasının zayi olmaması ve barışın sağlanması için karşılık vermediğini ifade etti.

        İhlaller arasında balistik füze atma, hükümet güçlerinin mevzilerine saldırma ve kentlerdeki ablukayı kaldırmamanın yer aldığını dile getiren Salih, BM ile dost ülkelerden Husilere ateşkese uymaları yönünde baskı uygulamalarını istedi.

        Şeyh Ahmed ise BM'nin her iki tarafın da ateşkesi ihlal etmesine karşı olduğunu ve sürenin 72 saat daha uzatılmasını istediğini kaydetti.

        Yemen'de, Birleşmiş Milletler'in önerisiyle kararlaştırılan 72 saatlik ateşkes, ülke genelinde 19 Ekim Çarşamba günü yerel saatle 23.59'da başlamıştı.

        Yaklaşık 2 yıldır hükümetle Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ittifakı arasında süren çatışmalarda 10 binden fala kişi hayatını kaybetmiş ve 5 ateşkes yürürlüğe girmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ