Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer 'Oyuncak kaçakçısı' Rami Adham için 'Cihatçı' iddiası
        1

        Finlandiya’nın yerel gazetelerinden HS, Suriye asıllı Finlandiya vatandaşı Rami Adham’ın dünya medyasına kendisini ‘oyuncak kaçakçısı’ olarak tanıttığını ancak Suriye’deki cihatçılara binlerce dolar götürdüğünü iddia etti.

        2

        Suçlamanın ardından Finlandiya polisi konuyla ilgili soruşturma başlattı.

        3

        İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi’ne ulaşan HABERTÜRK, Rami Adham’la ilgili herhangi bir kaydın bulunmadığını öğrendi.

        4

        Suçlamayla ilgili konuştuğumuz Rami Adham ise “2014’te sınır kapanana kadar resmi yollarla Türkiye’den Suriye’ye insani yardım götürdüm. Türkiye’nin sınır geçişlerini kapatmasının ardından kurduğum STK Finlandiya merkezli olduğu için resmi yollarla insani yardım götürmeme izin verilmedi. Ben de STK merkezimi Türkiye’ye taşımaya karar verdim. 1 yıldır bunun için uğraşıyorum” dedi.

        5

        Adham, geçişlerin kapatıldığı dönemde Atme’de yaptırdığı okul projelerinin devam ettiği gerekçesiyle kaçak geçişler yaptığını iddia etti.

        6

        Finlandiya basınının “Cihatçı” iddiasına ilişkin olaraksa Adham, “Ben DEAŞ’ın kontrolündeki bölgeye hiç geçmedim. Hep Hatay sınırından Atme’ye geçtim ve geçişlerde ÖSO 1. Tümen’den Abu Hamza’dan ve Sultan Murat Tümeni’nden Nasır Cellum’dan yardım aldım” diye konuştu.

        7

        Adham, Şiilere karşı herhangi bir dışlayıcı söylemde bulunmadığını söyledi.

        8

        Sağlık Hizmetleri Derneği’nden Kenan Has, “Rami’nin Suriye’de nerelere gittiğini biliyoruz. Halep’in dışına çıkmıyor. Biz sağlık hizmetleri götürüyoruz, o insani yardım, oyuncak ve eğitim hizmeti veriyor. Birlikte yiyip içiyoruz” ifadesini kullandı.

        9

        Finlandiya Sosyal Demokrat Parti üyesi Anter Yaşa ise Adham’ın cihatçılara yardım etmekle değil Finlandiya dışında 80 bin Euro izinsiz para toplamakla ve Suriye’den doping etkisi bulunan vücut geliştirme hapları getirmekle suçlandığını belirtti.