Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiliz parlamentosunda sığınmacılarla alay eden poster

        İngiliz parlamentosunda ülkenin Calais kampından kabul ettiği çocuk sığınmacılarla alay eden poster bulundu.

        İngiliz parlamentosunda ortak kullanılan bir mutfağın duvarına yapıştırılan ve yaşlı bir sığınmacının fotoğrafının altında "Sadece 3 sterlin vererek bu 12 yaşındaki Suriyeli çocuğu bir hafta giydirip doyurabilirsiniz." yazılı poster tepki çekti.

        Posteri Twitter hesabında paylaşan İşçi Partili milletvekili Chi Onwurah, "Bence bu Suriyeli sığınmacıları şeytanlaştırıyor ve insanlık dışına itiyor. Bu, yabancı düşmanlığıdır." ifadelerini kullandı.

        İşçi Partisinin gölge kabinesinde Sanayi Stratejisi Bakanı da olan Onwurah, posterin Suriyeli sığınmacıların “yalancı” olduğunu ima ettiğini belirterek, "Böyle bir olayın bir daha yaşanmayacağından emin olmak ve bunun kabul edilemez olduğunu açıkça göstermek istiyorum." diye konuştu.

        Posterin bulunduğu mutfağın İşçi Partisi, İskoç Ulusal Partisi ve Muhafazakar Parti’den 17 milletvekili ile ekiplerine hizmet verdiği öğrenildi.

        İngiltere geçen haftadan itibaren Fransa’nın Calais kampından, İngiltere’de akrabası bulunan çocuk sığınmacıları ülkeye almaya başlamıştı. Bazı İngiliz gazeteleri çocukların bazılarının fotoğraflarını yayınlanarak yaşlarının 18’den büyük olduğunu iddia etmişti.

        Muhafazakar Parti Milletvekili David Davies de ülkeye getirilen sığınmacı çocuklardan bazılarının göz çevresinde kırışıklar olduğunu ve "kendisinden bile yaşlı göründüklerini" ileri sürerek, sığınmacı çocukların yaşlarının tespiti için "diş testi" yapılmasını talep etmişti.

        İngiltere son bir haftada Fransa'dan yaklaşık 200 sığınmacı çocuğu kabul etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ