Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Almanya geri adım attı

        Almanya, Dresden Senfoni Orkestrası tarafından 1915 olaylarının 100.yılı nedeniyle geçtiğimiz nisan ayında hazırlanan "Ermeni soykırımı" iddialarına ilişkin "Aget" (Ağıt) adlı konserin 13 Kasım'da Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirilmesi konusunda geri adım attı.

        Basına yansıyan haberlere göre, Alman Dışişleri tarafından yapılan kısa açıklamada, neden belirtilmeden "İstanbul Başkonsolosluğu'nun mekanları, 13 Kasım için kullanılmayacak" denilerek söz konusu konserin konsolosluk bünyesinde icra edilmesini iptal etti. Konserin ileri bir tarihte yapılıp yapılmayacağı konusunda bir bilgi paylaşılmadı.

        Dresden Senfoni Orkestrası'nın "Aghet" konserini geçtiğimiz nisan ayında seslendirmesi Türkiye veAlmanya arasında gerilime neden olmuştu. Aghet konserine Dresden Senfoni Orkestrası'nın aylık etkinlik programında da yer verilirken, konserin İstanbul Başkonsolosluğu'nda oda orkestrası ile seslendirileceği duyurulmuştu. Konser sonrasında Alman-Türk-Ermeni Dostluk Derneği oluşturulması da planlanıyordu.

        Konsere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür Bakanı Nabi Avcı'nın da özel olarak davet edildiği Alman basınında yer almıştı.

        Alman Dışişlerinin Başkonsolosluk binasını konser için tahsis etmesinin konsere resmi bir karakter kazandıracağı dillendiriliyordu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ