Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fransa Savunma Bakanı Le Drian: Türkiye ile hedeflerimiz kesişmeli

        Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, DEAŞ’a karşı mücadele eden uluslararası koalisyon ile Türkiye’nin ortak hedefinin terör örgütünü ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

        DEAŞ karşıtı koalisyonda yer alan 13 ülkenin savunma bakanlarının Paris’te bugün yaptıkları toplantının ardından Le Drian ve ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ortak basın toplantısı düzenledi.

        Türkiye’nin bölgedeki genel faaliyetleri ile ilgili soruyu yanıtlayan Le Drian, "Türkiye ile hedeflerimiz kesişmeli’’ ifadesini kullandı.

        Türkiye’nin desteği ile Özgür Suriye Ordusu’nun Ceraplus’u terör örgütü DAEŞ’in elinden kurtarma operasyonunu ABD’li bakan Carter ile takdir ettiklerini kaydeden Le Drian, "Uluslararası koalisyon ile Türkiye’nin ortak hedefi terör örgütünü ortadan kaldırmaktır" dedi.

        Le Drian, Carter ile çarşamba günü Brüksel’de yapılacak NATO dışişleri bakanları toplantısında uygulama ve ortak hedeflerle ilgili konuları Türk mevkidaşıyla görüşeceklerini dile getirdi.

        Carter ve Le Drian, uluslararası koalisyonun DEAŞ’a karşı Irak ve Suriye’de önemli başarılar elde ettiklerini belirterek, terör örgütünün artık savunmada olduğunun altını çizdiler.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ