Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu "DEAŞ, Musul'da daha önceki savaşlarında hiç kullanmadığı ağır silahlarla saldırdı"

        Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın Musul'un çevresindeki çatışmalarda daha önce hiç kullanmadığı ağır silahlarla saldırdığı bildirildi.

        Irak ordusuna bağlı Terörle Mücadele Birimi Özel Görevler Komutanı Tuğgeneral Fadıl Bervari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DEAŞ, Musul'da daha önceki savaşlarında hiç kullanmadığı ağır silahlarla saldırdı. Musul'un doğusundaki Bertılla kasabasında yürütülen operasyonlarda örgüte ait tanklar ve 155 mm top mermileri ele geçirildi. Militanlar silah ve teçhizatları bırakıp kaçtılar." dedi.

        Bervari, "Silahlar, koalisyon uçaklarının bombalamaması için evlerde saklanıyordu. Ayrıca militanların kaçmak için kullandığı köyleri birbirine bağlayan uzun tüneller bulunuyor." diye konuştu.

        DEAŞ'ın iki buçuk yıldan uzun süredir elinde tuttuğu Bertılla kasabası geçen hafta Irak ordusu tarafından ele geçirilmişti.

        Çoğunlukla Hristiyan ve Ezidilerin yaşadığı Bertılla kasabası, Musul kent merkezinden 20 kilometre mesafede yer alıyor.

        KERKÜK SALDIRISINA KATILAN % DEAŞ MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

        Öte yandan Kerkük saldırısına katılan 5 DEAŞ militanının öldürüldüğü aktarıldı.

        Güvenlik kaynakları, Leylan nahiyesine bağlı Yermice köyünde Kerkük saldırısına katılan 5 teröristin ordunun operasyonlarında öldürüldüğünü belirtti.

        DEAŞ'ın, geçen cuma Kerkük kent merkezi ve Dibis ilçesine intihar eylemcileriyle saldırması sonucu 17 kişi hayatını kaybetmiş, 40'dan fazla kişi ise yaralanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ