Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Mısır'ın başkenti değişiyor

        Son 5 yılını siyasi çalkantılarla boğuşarak geçiren Mısır, yeni bir başkent yapıyor. Kuzey Afrika ülkesi, Çinli bir şirketle yeni başkentin inşaası için el sıkıştı.

        The China Fortune Land Development Company yetkilileriyle Mısır devlet başkanı Abdel Fattah El Sisi'nin bir araya geldiği görüşmede tarafların 20 milyar dolar karşılığında anlaştıkları belirtildi.

        İlk kez Mart 2015'te hükümet yetkilileri tarafından açıklanan proje, Kahire'nin kalabalığı, kirliliği ve yükselen ev fiyatlarına dönük bir çözüm olarak tanımlanmıştı.

        Projenin websitesinde yapılan açıklamada, "Kahire ulusal ruhu inşaa etmek, fikir birliğini geliştirmek ve uzun vadeli sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için önemli bir şehir. Yeni şehir yaşamak, çalışmak ve ziyaret etmek için bir çok yeni alan yaratacak." ifadeleri kullanıldı.

        700 kilometrekarelik bir alana kurulacak yeni şehir Kahire'nin doğusunda yer alan bir çölün üzerine inşaa edilecek. Hükümet binalarının ve tüm devlet kurumlarının ismi henüz açıklanmayan bu yeni başkentte olması bekleniyor.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ