Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Hindistan-Pakistan sınırında çatışma

        Pakistan ile Hindistan arasındaki Keşmir sınırında direnişçilerle Hindistan ordusu arasında çıkan çatışmada 2 Hint askeri öldü.

        Adının açıklanmasını istemeyen Hint askeri yetkili, sınırın Hindistan kontrolündeki bölümünde direnişçilerin, Hindistan ordusuna ait bir devriyeyi pusuya düşürerek bir askeri öldürdüğünü, bu sırada Pakistan askerlerinin koruma ateşi açtığını söyledi.

        Yetkili, daha sonra Maçil bölgesinde çeşitli noktalarda çıkan çatışmalarda bir diğer Hint askerinin yaşamını yitirdiğini, bir direnişçinin öldürüldüğünü bildirdi.

        Pakistan ordusundan yapılan açıklamada ise Hindistan'ın sınırda yine nedensiz yere ateş açtığı, iki ülke askerlerinin karşılıklı ateşe devam ettiği belirtildi.

        Cammu Keşmir'de, güvenlik güçleriyle bağımsızlık yanlısı gruplardan Hizbul Mücahidin üyeleri arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Burhan Wani'nin öldürülmesinin ardından on binlerce kişi sokaklara çıkmıştı. Bölgede iki ayı aşkın süredir devam eden ve Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde şu ana kadar 90'dan fazla Keşmirli hayatını kaybetti, 3 binden fazla sivil yaralandı.

        Hindistan ve Pakistan arasında, İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana tartışma konusu olan Cammu Keşmir'de yaşanan şiddet olaylarında 70 bin kişi hayatını kaybetti.

        Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan beri bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ