Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu DEAŞ'ın tünel kazma makinesi ele geçirildi

        Musul Operasyonu sürürken, DEAŞ'ın hava saldırılarından korunmak için yerleşim birimlerinin altında metrelerce uzunluktaki tünelleri açmada kullanıldığı makine ele geçirildi.

        DEAŞ, koalisyon uçuklarının hava saldırılarından korunmak ve görüntü alınmasını engellemek için petrol kuyularını ateşe vermeye devam ederken, Irak Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçak ilk kez 3 ay önce DEAŞ'tan geri alanın Geyara Havaalanı'na indi.

        DEAŞ'IN TÜNEL KAZMA MAKİNESİ

        Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin karadan Kaolisyon güçlerinin havadan yürüttüğü Musul Operasyonu sürerken, bu kapsamda DEAŞ'tan geri alınan yerleşim birimlerinde evlere gizlenen tank ve toplar ve örgütün tünel kazmada kullandığı makineler ele geçirildi.

        Musul'un kuzeyinde Peşmerge'nin DEAŞ'tan temizlediği bir köyde tünel kazma manikası ele geçirilirken, su motoru kullanılarak hazırlanan kızaklı tünel kazma makinesi ile yerin altında metrelerce uzunlukta tünel kazıldığı belirtildi.

        PETROL KUYULARINI YAKMAYA DEVAM EDİYORLAR

        Musul'un çevresindeki köy ve ilçelerden bazılarının Irak ordusu ve Peşmerge güçleri tarafından alınmasından sonra Musul'a sıkışan DEAŞ'ın daha önce kazdığı hendekleri doldurduğu ham petrolü ve petrol kuyularını ateşe vermeye devam ettiği belirtildi.

        Bölgeden gelen görüntülere göre, DEAŞ'ın özellikle güneyden Geyara ve Güver cephesinden ilerlemeye çalışan Irak ordusuna karşı havadan görüntü alınmasını engellemek ve savaş uçaklarından korunmak için ateşe verdiği petrol kuyuları ve hendeklerden yükselen dumanların gökyüzünde kara bulutlar oluşturduğu gözlendi.

        İLK KEZ IRAK UÇAĞI GEYARAHAVAALANINA İNDİ

        Musul Operasyonu için stratejik öneme sahip olan ve hava operasyonunun yönetildiği üstlerden biri olan Geyara havaalanına ilk kez Irak Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçağın 2 gün önce indiği belirtildi.

        2014 yılında DEAŞ'ın eline geçen 3 ay önce düzenlenen operasyon ile geri alınan Geyara Havaalanı'nda Amerika'nın 101'inci Hava indirme Tümeni de bulunuyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ