Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Eski Arjantin Devlet Başkanı hakkındaki soruşturma

        Arjantin'de kara para aklama suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, yolsuzluk suçlamalarına ilişkin hakkında açılan dava çerçevesinde mahkemede ifade verdiği bildirildi.

        Buenos Aires'deki bir mahkeme önünde toplanan binlerce taraftarının tezahüratları eşliğinde mahkeme binasına giren Fernandez de Kirchner, hakkında açılan yolsuzluk davasıyla bağlantılı olarak başkanlık döneminde birçok kamu ihalesi alan iş adamı Lazaro Baez'le ilgili ifadeye çağrıldığı belirtildi.

        Federal hakim Julian Ercolini tarafından ifadeye çağrılan eski Devlet Başkanı Fernandezi de Kirchner, gazetecilere yaptığı açıklamada, hakkındaki iddiaları reddederek "siyasi zulüm" mağduru olduğunu ifade etti.

        Eski devlet başkanları Nestor Kirchner ve eşi Cristina Fernandez de Kirchner dönemlerinde önemli kamu ihaleleri alan Baez, 5 milyon doları zimmetine geçirme ve kara para aklamakla suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

        Geçen yıl yapılan seçimler sonrası 10 Aralık’ta koltuğunu Mauricio Macri’ye devreden Fernandez de Kirchner, Baez’le ilişkileri nedeniyle uzun süredir suçlamalara maruz kalıyordu.

        Kirchner ailesinin Santa Cruz bölgesinde bulunan otellerinin genelde boş olması nedeniyle gelirlerinin kaynağı tartışılırken, savcıların da otellerdeki mali işlemleri incelemeye aldığı ifade edildi.

        Cristina Fernandez de Kirchner, görevine kötüye kullandığı yönündeki suçlamaları birçok kez reddetmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ