Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika 'Rakka'yı kurtarma operasyonu haftalar içinde başlayacak'

        ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Pentagon'daki günlük basın toplantısında hazırlıkları devam eden Rakka operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Cook, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun hem Musul hem de Rakka üzerinden örgüt üzerindeki baskıyı artırmayı planladığını ve bunun için Rakka operasyonunun kısa zaman içinde başlayabileceğini vurguladı.

        "DEAŞ üzerindeki baskıyı korumamız lazım ve bu durum, Rakka'nın izolasyonuna kısa zamanda başlamayı da kapsıyor." ifadelerini kullanan Cook, önce kentin izole edileceğini, akabinde bazı askeri adımların atılacağını ve nihai olarak Rakka'nın kurtarılması operasyonunun başlayacağını bildirdi.

        Cook, Rakka operasyonuyla ilgili Türkiye'nin katkısının veya rolünün ne olabileceği şeklindeki sorulara cevap verirken "Türkiye de dahil tüm koalisyon unsurlarının katkılarının karşılıklı müzakere ile belirlenebileceği" değerlendirmesini yaptı.

        Harita

        Musul operasyonunun halen devam ettiğinin hatırlatılması üzerine Cook, "Musul operasyonu devam ediyor, Rakka operasyonu da yakında başlayacak." diyerek, Rakka için Musul'daki operasyonun bitmesinin beklenmeyeceğini kaydetti.

        Sahadaki güçlerin Rakka'nın kurtarılması operasyonunu yürütebilecek düzeyde olduğuna işaret eden Cook, spesifik bir rakam zikretmeden yeterli askeri gücün bir araya getirildiği yorumunu yaptı.

        Cook ayrıca, Musul'daki Irak güvenlik güçlerinin kente bir kilometre kadar yaklaştıkları bilgisini paylaştı. Cook, kentin DEAŞ'ın elinden geri alınması sürecinin hızla ilerlediğini ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ