Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Genelkurmay Başkanı Org. Akar Rusya'ya gitti

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, askeri iş birliği için Rusya'ya gitti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın, Rus mevkidaşının davetlisi olarak Rusya'ya gittiği bildirildi.

        Akar'ın Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov ile görüşmesinde askeri işbirliği konuları ve bölgesel konular değerlendirilecek.

        Rusya'ya yapılan ziyarette, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a eşlik ettiği öğrenildi.

        RUSYA GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI AÇIKLADI

        Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeri Gerasimov ve Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Moskova'da gerçekleşen toplantı sırasında Suriye'deki krizin çözümünde işbirliği konusunu görüştüklerini bildirdi.

        Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Görüşme sırasında Halep şehrindeki durumun normale dönmesi başta olmak üzere, Suriye krizinin çözümünde işbirliği konusu masaya yatırıldı" denildi.

        Açıklamada ayrıca Gerasimov'un Türk mevkidaşını, Rusya'nın Halep'teki insani durumu düzeltmek için attığı adımlar hakkında bilgilendirdiği ve El Nusra terör örgütü ile muhalif birliklerin ayrılması gerektiğinin altı çizildiği öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ