Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de seçime bir hafta kala şok iddia!
        1

        ABD'de başkanlık seçimlerine 1 hafta kalan FBI ile Hillary Clinton arasında yaşanan 'e-posta krizi' sürüyor. Clinton'ın seçim kampanyasının başında bulunan Robby Mook, Clinton hakkında yeniden soruşturma başlatıldığını açıklayan FBI Direktörü James Comey'i 'çifte standartla' suçladı.

        2

        Mook yaptığı açıklamada, Putin ile Trump arasındaki ilişkiye göndermede bulunarak; "Burada yaygaracı bir çifte standart olduğunu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

        3

        Mook, "Direktör Comey, yabancı bir ülkeyle alakalı bir endişeye, bir başkan adayının hiçbir şey içermeyen e-postalarından daha fazla önem vermeli." dedi.

        4

        Öte yandan New York Times'da çıkan haberde, FBI'ın Donald Trump'la ilgili iddiaları araştırdığı ancak Rusya'yla alakalı herhangi bir bağlantı bulunmadığı belirtildi.

        5

        NE YAŞANMIŞTI?

        ABD seçimlerinde FBI'ın oynadığı rol aslında Temmuz ayında sona ermişti.

        6

        Adaylardan Hillary Clinton'ın Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde, devlet belgelerini kişisel e-posta adresinde tuttuğunun anlaşılması üzerine FBI tarafından hakkında soruşturma başlatmıştı.

        7

        Temmuz ayında sonuçlanan soruşturmanın ardından, FBI Clinton'ın ihmalkar davrandığını ancak yargılanmasını gerektirecek bir durum olmadığını açıklamıştı.

        8

        Geçtiğimiz günlerde ise soruşturmanın yeniden başlatılacağı açıklandı. Soruşturmanın sebebi ise Clinton'ın seçim kampanyasında görevli Huma Abedin'in 2 ay önce ayrıldığı eşinin bilgisarayarında da Clinton'a ait belgeler çıkması olarak açıklandı.

        9

        Abedin'in eşi Weiner'in bilgisayarına cinsel istismar suçlamasıyla el koyan FBI, bilgisayardaki belgelerin ve mail zincirlerinin inceleneceğini, devlet sırrı niteliğinde belge bulunup bulunmadığının soruşturulacağını açıkladı.

        10

        FBI'ın soruşturmanın yeniden açıldığını açıklaması, ABD'de gündeme bomba gibi düşerken, sonrasında yapılan anketlere göre Donald Trump, Clinton ile arasındaki farkı büyük ölçüde kapattı.

        11

        Clinton cephesi, ortada bir dosya bile olmadığı yönündeki eleştirilerini FBI'a yöneltirken, söz konusu belgelerin olabilecek en kısa süre içerisinde açıklanmasını istiyor.

        12

        Trump cephesi ise, 'e-posta' krizinden yola çıkarak seçmenine Clinton'ın güvenilmez olduğu mesajını veriyor.

        HABERTURK.COM